Sanatate

Cum ar putea aparea in gandurile si comportamentul tau oboseala de carantina

Exista o gama larga de moduri in care oamenii raspund la orice tip de oboseala, iar oboseala din carantina nu difera, spune Talley. „Unii vor raspunde insistand asupra limitarilor impuse de carantina si vor gandi cat de„ nedrept ”este, ceea ce poate duce la un intreg lant de ganduri despre cat de nedreapta a fost o mare parte a vietii.” (V-ati prins intr-o spirala care se clocoteste? Este in regula! Vom ajunge la remedieri in scurt timp.) „Altii vor fi nelinistiti, deoarece strategiile lor de abordare„ go-to ”sunt perturbate de limitele de carantina pe care le au, si prin urmare, pot apela la consumul crescut de alcool, la mancat excesiv, la urmamrirea excesiva a televizorului, etc. ”

Toti expertii sunt de acord ca unele probleme de comportament pot include somnul excesiv, bautul in exces (mai mult decat de obicei), consumul mai putin sau mai mult (o schimbare a poftei de mancare si a dietei normale), retragerea de la cei din jur (chiar si in sens digital – nu raspunde la texte, evitarea apelurilor) si incapacitatea de a se concentra pe munca sau chiar pe activitati pe indelete. De asemenea, este posibil sa aveti dificultati sa va ridicati din pat sau sa va pregatiti pentru zoom, ca urmare a acestui sentiment general deznadajduit, letargic si apatic.

Si intregul fenomen de „textare a fostului tau” ? Este un lucru. Aceasta experienta poate provoca ruminatie, indoiala de sine, autocritica, poate sa va puna la indoiala viata si alegerile pe care le-ati facut – ceea ce, la randul sau, va poate determina sa ajungeti la oameni la care nu ar trebui, ca batranii prieteni sau prietene, spune Musselman.