Iata cea mai mare, cea mai importanta parte atunci cand vine vorba de a scapa de milie: Nu, repetam, nu incercati sa eliminati milia.
Desi proxenetul nu este niciodata recomandat, in cazul miliei, acesta nu va functiona cu adevarat. „Mila nu se va muta, indiferent de cat de tare stoarceti sau presiune ati aplica si va provoca cicatrici doar daca incercati”, avertizeaza dr. Nussbaum. Linia de jos: trebuie sa vedeti un profesionist pentru eliminare. O extractie sigura si profesionala implica, de obicei, dezgroparea bontului cu un ac steril pentru a indeparta bila tare a keratinei si a uleiului vechi sau folosirea unui ac incalzit pentru a separa bontul.
Ce poti face este sa implementezi un plan de prevenire a miliei, in special daca stii ca esti predispus la ele. Nu exista o modalitate sigura de a mentine milia la indemana, dar exista unele lucruri care va pot ajuta, spune dr. Nussbaum.
Pasul intai: Lipiti-va de machiajul necomedogen (AKA fara pori) si de ingrijirea pielii.
Pasul doi: Folositi produse cu ingrediente care vor contribui la reversarea procesului de aparitie si exfolierie, pentru a ajuta la eliminarea celulelor moarte inainte de a se acumula si a preveni denivelarile, recomanda Frieling. Retinoizi, alfa-hidroxi-acizi si beta-hidroxi-acizi sunt toate optiuni bune.
Pasul trei: Hidrateaza-te. Milia are, de asemenea, mai multe sanse sa apara atunci cand pielea este uscata si se formeaza ulei in plus, spune Dr. Frieling. Truot este sa alegeti produse care contin umectanti mai usori, cum ar fi acidul hialuronic, mai degraba decat ulei greu si unt, noteaza Fedotova.