Relatii

Contraceptie

In ce ma priveste consider ca descoperirea contraceptiei este un lucru minunat, la fel ca si legalizarea avorturilor.
In primul rand contraceptia ofera posibilitatea femeii sa isi dezvolte sexualitatea si sa evite a ramane gravida pana cand nu ajunge la maturitate. Este un mijloc clar de oprire a sarcinii pentru fetele tinere ce isi incep viata sexuala dar nu isi doresc sa devina si mame.

Contraceptia le da ocazia femeilor sa isi dea seama care este partenerul cu care se potrivesc cel mai bine, fara a se opri la primul care apare. Cu timpul fiecare in noi isi va dezvolta dorinta de a avea un copil, in loc sa aiba un copil dupa prima partida de sex.

Multe femei in urma actului sexual neprotejat raman insarcinate. Altele se aleg cu boli de care nu vor scapa mult timp. Dar revenind asupra sarcinii, prima optiune spre care merg este avortul. Daca avortul este sau nu imoral decide femeia ramasa insarcinata ce probabil ar fi nevoita sa isi creasca singura copilul. Dar ca sa nu ajungeti la avort si chiuretaj solutia cea mai buna este contraceptia.

Si sunt mii de variante din care poti alege, cu specificatia ca ar fi indicat sa faci un consult medical inainte. Cea mai des folosita tehnica este prezervativul ce se muleaza exact pe penis si colecteaza toata sperma.

Din pacate sunt universale ca marime, din fericire au cost scazut si se gasesc oriunde. Abordarea echivalenta a prezervativului la femei este diafragma. Dezavantajul ei principal este cel al intretinerii – spalata si pudrata dupa fiecare utilizare si schimbata la fiecare 6 luni.

Mai raman pilulele contraceptive care produc o serie de reactii adverse ce ar speria pe oricine: greata, voma, disflux sexual, endeme, cloasma, icter, migrena, alergii, stari de depresie, schimbarea in greutate, etc Mai exista si alte metode de control al sarcinii, dar decizia finala privind modalitatea optima de contraceptie trebuie sa o luati dupa o discutie cu ginecologul dvs.