Casa

Construirea casei dupa buget

Indiferent cat de mult ti-ai dori ca…casa visurilor tale sa devina realitate, deseori se intampla ca un lucru sa-ti spulbere aceasta fantezie – bugetul. Banii fac lucrurile sa mearga, asadar daca vrei sa eviti sa ramai in pana de bani in timp ce-ti construiesti casa, in acest articol voi insira niste sfaturi care sa te faca sa intelegi cum trebuie manageriat bugetul pentru constructia unei case.

Daca nu ai achizitionat terenul inca, o forma de a economisi bani pe timpul constructiei casei este sa ai un teren care nu necesita prea multe cheltuilei pe viitor. Asta inseamna sa achizitonezi un teren unde vei avea acces la energia electrica si la apa curenta…sau un spatiu in care nu vei fi nevoit sa cheltui bani pentru a muta stanci/bolovani sau a scapa de vegetatie. Desi pare destul de greu sa achzitionezi o locatie care sa nu intampine problemele de mai sus, cu ajutorul unei agentii imobiliare profesionale vei gasi locatia cautata.

Fii realist atunci cand iti construiesti casa si iti schitezi proiectul!

Gandeste-te la cai eficiente de proiectare, mai ales daca esti limitat de buget. Asta ar insemna sa nu insisti prea mult pe o arhitectura si un design extravagant.

Cheltuieste eficient banii pe materialele de constructie. Atat materialul pentru acoperis cat si caramida din care este construita casa au preturi diferite.Gandeste pe termen lung si cumpara materiale de calitate, fiindca cu siguranta nu vei dori ca la prima furtuna sa-ti zboare acoperisul de pe casa. Sfatuieste-te cu arhitectul care materiale au cea mai buna rata calitate-pret si realizati impreuna proiectul casei.

Ai grija ca atunci cand iti alegi un arhitect pentru casa ta sau o agentie care sa iti faca proiectul casei, sa fie una de incredere. De asemenea le poti sugera sa se ocupe ei de actele de constructie – ar fi mult mai bine pentru tine fiindca vei avea siguranta ca nu vei intampina probleme.

Nu stii unde si ce arhitect sa alegi? Nu stii ce firma de constructii sa alegi pentru construirea casei de vis? Este foarte simplu: Intra pe www.5oferte.ro si posteaza detaliile proiectului tau, iar in cateva zile vei primi oferte de la 5 firme din zona ta care ofera serviciile de care ai tu nevoie.

Chiar daca nu este esential, fiindca poate sa se ocupe firma de arhitectura de acest lucru, ar fi indicat sa te interesezi si tu despre legile actuale cu privire la constructia unei locuinte.

Ca un ultim sfat as putea sa iti sugerez sa te uiti de 50 de ori pe proiectul casei pentru a te asigura ca este ceea ce-ti doresti, fiindca orice modificare venita ulterior va intarzia lucrarea si va implica mai multe costuri.