Cugetari

Complimentele

Cum raspund unui compliment? Femeile pot face un compliment barbatilor? Un compliment nu ti se face ca sa te rusinezi sau ca sa raspunzi la randul tau cu alt compliment. Un compliment ti se face atunci cand cineva descopera ceva special la tine…
…un atu pe care tu probabil il stii de ani de zile. Daca ai placerea de a ti se spune un compliment varianta optima de raspuns este de a zambi si de a spune multumesc. ( Mesajul este ca, da, intr-adevar, accept complimentul si iti multumesc pentru el).

Multe femei in urma unui compliment incearca sa minimalizeze efectul, spunand ca de fapt nu este nimic important. Ochi albastri ca ai lor au zeci de femei sau lanticul de la gat este vechi de 10 ani. NU! Multumeste!

La randul lui, cel ce spune complimentul a stat sa se gandeasca ceva timp la el. Si da…daca este randul tau sa faci un compliment, nu incerca sa il gandesti foarte mult. Sa nu fie ceva ce poate auzi de 1000 de ori, de genul: ce ochi frumosi ai, sau ceva total neadecvat: esti dragut (nu ii poti spune unui barbat ce inspira prin natura lui forta, masculinitate, incredere ca este …dragut).

In plus trebuie sa rezisti tentatiei de a-i face un compliment imediat ce ti-a facut el tie unul: esti frumoasa…si tu esti frumos, ba tu..ba eu. NU! raspunde cu Multumesc si data viitoare incearca sa scapi „involuntar” complimentul la adresa lui.