Casa

Cele mai potrivite activitati pe care le poti face cu copilul tau

Orice tanara mamica doreste sa isi implice copilul in activitati cat mai potrivite pentru varsta lui,pentru a beneficia de o dezvoltare  ideala atat din punct de vedere fizic cat si moral si spiritual.Sa vedem care ar fi cele mai potrivite activitati pe care o mama  trebuie sa le faca cu copilul ei.

Pictura : Aceasta ajuta la dezvoltarea creativitatii copilului. Este bine sa ii lasam sa deseneze liber pentru a isi dezvolta totodata si imaginatia.

Jocuri de rol: Jocurile de rol ii pun pe copii in fata unor situatii inedite,invatandu-i cum sa se comporte la anumite ocazii. Spre exemplu, un joc “de-a ospatarul si clientul” ii poate invata cum sa se comporte atunci cand iau masa la restaurant.

Jocul cu mingea: Acest tip de joc este preferat de majoritatea copiilor fie ca sunt baietei sau fetite. Acestia isi dezvolta o buna coordonare a membrelor si o buna precizie a miscarilor provocand totodata amuzament.

Sport: In ceea ce priveste sportul , cele mai recomandate activitati le reprezinta inotul care ajuta la dezvoltarea fizica a copilului si dansul care ajuta la dezvoltarea artistica a copilului.

Pe langa aceste activitati care implica in mod direct copilul =, nu trebuie sa excludem din viata sa nici activitatile culturale cum ar fi teatrul de papusi. Acest tip de activitate poate inlocui cu usurinta clasicele desene animate la care copilul se uita toata ziua.

Chiar daca suntem in epoca moderna iar copiii sunt atrasi de computer de la varste fragede,acestia nu trebuie sa fie lasati nesupravegheati deoarece pot intalni scene de violenta sau scene cu tenta erotica nepotrivite pentru varsta lor. Recomandat ar fi pentru copilul tau sa se joace jocuri cu bebelusi sau jocuri cu printese deoarece sunt ferite de orice tip de violenta  si au in acelasi timp si o latura educativa.