Afaceri

Despre supraveghere video in anul 2016

Institutul IHS a lansat comunicatul de presa anual cu privire la trendurile din industria de supraveghere video. Anul 2016 va fi unul interesant pentru aceasta industrie.

“În ultimul deceniu pe piața echipamentelor de supraveghere video a crescut rapid, se extinde cu o rată dubla, fata de anii anteriori”, a declarat Niall Jenkins, director de cercetare, supraveghere video și servicii de securitate pentru IHS. “Acest an nu va face nici o excepție, cu o creștere condusă de cererea puternică  camere dome fixe și camere 180/360-grade. În ceea ce privește piețele verticale, supravegherea orașului și sectoarele de utilitate / energie vor aduce cele mai mari creșteri în vânzările de sisteme supraveghere video “

Institul IHS a venit cu niste previziuni pentru cum va arata piata de supraveghere video in 2016.  Unul din dintre lucrurile care sunt de interes este ce IHS numeste “crowd sourcing”. Adica o collectie de inregistrari video adunate din acelasi loc din unghiuri diferite. Ca exemplu putem lua modul in care au fost analizate imaginile la atacurile cu bomba la maratonul din Boston. Acesta a creea o serie de discutii despre cum ar trebuii analizate inregistrarile in viitor. IHS a rezumat ca este evident ca acesta va fi un trend in supraveghere video in anul 2016

In materie de produsele puse la vanzare , IHS spune ca camerele fixe de tip DOME si camerele de retea care pot inregistra 180/360 grade vor fi cele mai cautate in 2016 in piata de supraveghere video

Deasemenea camerele termice au inceput sa atraga atentie si se va pune tot mai mult accent pe inregistrarea audio in 2016. Deasemenea cresterea numarului de servere din China va aduce o schimbare pentru salvarea in cloud a inregistrarilor din sistemele de supraveghere video  spune IHS.

Trendurile in supraveghere video pe 2016 sunt:

1. Inregistrari mari, din mai multe surse, posibil si integrare social media.
2. Supravehgere video salvata direct in CLOUD. In China sistemele Cloud sunt la putere, mai ales ca infrastructura de telecomunicații se maturizează. Banda de rețea se îmbunătățește și costurile sunt tot mai mici. Soluțiile de supraveghere video in cloud atrag atenția multor furnizori.

3. Puterea internetului, se vor dezvolta retele mai bune pentru supraveghere video.
4. Toata lumea va cumpara sisteme supraveghere video pe care vor putea vedea

live in browser sau pe mobil.

5. Camere panoramice vor fi castigatoare in 2016. Piata de supraveghere video pentru aceste camere va creste cu 60%.

6. Camere termale. Desi se pare ca piata de supraveghere video nu prea a acceptat aceste camere, pe viitor producatorii vor incerca sa isi diferentieze oferta si acesta poate fi un punct forte.

7. Astazi aproape toate DVR-urile vin cu soft de analiza video integrat, deci piata pentru astfel de soft-uri va fi in scadere. Este clar ca un astfel de soft platit trebuie sa fie mult mai bun fata de cel integrat in DVR.
8. Aproape toate camerele de supraveghere video care vor fi produse in 2016 vor putea inregistra si audio.