Afaceri

Asuma-ti riscul de a castiga

In situatiile critice din viata ai de obicei doua variante: iti asumi un risc si actionezi in acest sens sau accepti ca ai fost invins si automat ai un esec.
Toti suntem curajosi, trebuie doar sa ne asumam acest lucru si sa ne asumam riscul pe care il presupune o noua actiune. Pe langa curaj ai nevoie si de un plan. Un profesor de la universitatea imi spunea „planifica-ti munca si apoi munceste la planul realizat”. Ai nevoie ca periodic sa evaluezi daca planul functioneaza sau nu.

Si rezultatele se vor dubla daca adaugi la cele doua caracteristici de mai sus pasiunea. S-au scris mii de carti despre asumarea riscului si cu totii am vazut rezultatele pe care le obtin oamenii ce isi asuma anumite riscuri – atat succesele cat si esecurile.

Asa cum spune un coleg, este mai bine sa fi incercat si sa fi gresit decat sa nu fi incercat niciodata. Cat despre esec, nu uitati ca este doar o stare de spirit si nu va fie teama de greseli. Personal am invatat din greseli mult mai mult din succese si in orice caz, de doua ori mai repede.

Viziunea mea despre esec este aceea ca nu vei face cunostinta cu el decat atunci cand tu singur vei renunta!

Luatul deciziilor poate fi un alt subiect ce implica asumarea riscului. Fiecare decizie presupune asumarea unui risc. Trebuie sa fiu de acord cu Donald Trump si sa recunosc ca succesul este mai mare cu cat riscul este mai mare. Si nu uita sa te informezi cat poti de mult pe orice subiect inainte de a-ti asuma o decizie.