5. Oboseala. Lipsa de energie poate fi unul din semnele timpurii ale unei posibile sarcini, insa se poate distinge cu greu fata de alte tipuri de epuizare. Senzatia de oboseala este legata de modificarea hormonilor din organism, care de obicei dispare in timp, organismul adaptandu-se la nivelul nou al hormonilor.
6. Crampele. Uterul se poate contracta deseori si in mod regualat. Efortul, exercitiile fizice sau orgasmul pot declansa crampe uterine la inceputul unei eventuale sarcini.
7. Greata. „Greturile de dimineata” este denumrea data la sentimentul de greata in timpul sarcinii. Statistic, doar aproximativ jumatate din femeile insarcnate prezinta senzatii de greata, care pot aparea in orice moment din zi sau din noapte.
8. Sensibilitatea sanilor. Unul din semnele foarte timpurii ale unei sarcini este sentimentul de sensibilitate la nivelul sanilor si al sfarcurilor. Aceste senzatii dispar in timpul sarcinii, pe masura ce organismul se adapteaza la noii hormoni aparuti in aceasta perioada.
9. Culoarea mai inchisa a mameloanelor. Zona din jurul mameloanelor devine mai inchisa dupa aproximativ o saptamana de la contactul sexual care poate duce la o eventuala sarcina. Umflaturile din aceasta zona pot fi mai proeminente decat de obicei.
10. Constipatia. Este posibil sa observati o schimbare in intestinele dumneavoastra la inceputul sarcinii. Intestinele se pot relaxa si functiona mai incet din cauza modificariloe hormonale.
Odata ce prezentati anumite semne prezentate mai sus, puteti confirma cu exactitate prezenta unei sarcini cu ajutorul unui test de sarcina. Exista diferente semnificative legate de exactitatea testelor de sarcina efectuate acasa.