Alimentatie

4 mituri despre culturism

Mitul nr. 1

Nu trebuie sa ai minte ca sa ai muschi!
Fals! Din contra, pentru ca un culturist sa ajunga la potentialul sau maxim de dezvoltare pe cale naturala trebuie sa aiba cunostiinte de nutritie, de fiziologie, dar si sa stie sa jongleze cu nutrientii in timpul perioadelor de dieta.

Mitul nr. 2

Dupa ce se lasa de antrenamente, muschii se transforma in grasime!
Fals! Muschii nu se pot transforma in grasime per se, intrucat natura lor e total diferita de cea a tesutului adipos. In cel mai rau caz, ca urmare a opririi antrenamentelor, sportivii pot acumula tesut adipos ca urmare a obiceiurilor de nutritie.

Mitul nr. 3

Culturistii nu sunt flexibili si nici nu au rezistenta!
FALS! Desi la unii sportivi acest lucru se aplica, cei mai multi culturisti fac atat exercitii aerobice (pentru a arde grasime si pentru a isi imbunatati sistemul cardio-respirator), dar si exercitii de stretching.

Mitul nr. 4

Trebuie sa iei steroizi ca sa arati bine si ca sa castigi bani din sport!
Fals! Desi culturismul profesionist e asociat cu abuzul de steroizi, foarte multi culturisti de top sunt naturali si isi castiga banii din servicii de antrenamente personalizate, reclama si consultanta. La nivel de amatori, mai toti campionii sunt controlati semestrial de catre organismele abilitate anti-doping ale fiecarei tari in parte, deci nu se poate pune problema de dopaj decat in cazuri foarte izolate.