Timp Liber

6 intrebari pentru Valentina Ionescu

În primul rând trebuie să tratezi fiecare dorinţă (fie vorba despre o situaţie de viaţă şi de moarte, fie despre o pereche de pantofi) ca pe ceva vital. Ştim cu toţii cât de importantă este motivaţia personală.
1. Pentru fiecare dintre noi succesul are alta definitie. Cum ai descrie succesul tau?

Succesul în sine mi-ar fi foarte greu să-l descriu, pentru că este momentul în care, în sfârşit, am realizat ceea ce mi-am propus.
Mai spectaculoasă mi se pare strategia pe care o alegi pentru a realiza ceva. Ei, şi aici ar fi multe de povestit. În primul rând trebuie să tratezi fiecare dorinţă (fie vorba despre o situaţie de viaţă şi de moarte, fie despre o pereche de pantofi) ca pe ceva vital. Ştim cu toţii cât de importantă este motivaţia personală. În calea către succesul final fii onest, fii perseverent, ascultă-ţi instinctul în egală măsură cu sfaturile prietenilor. Înconjoară-te de oameni cu experienţă, de la care poţi invăţa mult („Cine nu are bătrâni să-şi cumpere!”). Fii generos, tolerant, ferm! Construieşte-ţi succesul, nu-l vâna!

2. Ca sa ai o viata plina de succese trebuie sa…

…Tratezi fiecare nereuşită ca pe o experienţă din care cu siguranţă ai invaţat ceva, aşa că fiecare eşec se transformă intr-un succes.

3. Care sunt cele mai importante calitati pe care trebuie sa le aibe un om?

Seriozitate, generozitate, toleranţă, combinate cu foarte mult bun simţ.

4. Care sunt cele mai importante calitati ale tale?

Curiozitatea de afla cât mai multe lucruri noi şi capacitatea de a folosi eficient informaţia.

5. Ai un model in viata care te-a motivat si te-a inspirat?

Scarlett O’Hara.

6. Ai o persoana pe care o admiri? Profesional, personal…?

Sunt foarte mulţi oameni pe care i-am întâlnit şi care şi-au pus cumva amprenta pe destinul meu.
De la mama am invăţat să spun „Bună-ziua!”, de la tata (militar de carieră) am învăţat „Legea punctualităţii”, de la profesoara de pian am învăţat că „tonul face muzica” , de la concurenţii mei am deprins ambiţia şi perseverenţa, de la primul meu şef am învăţat că cel mai mare defect este autosuficienţa, de la profesoara mea de dicţie am învăţat să mă adresez camerei de luat vederi ca celui mai bun prieten (in afară de părinţi, camera te cunoaşte cel mai bine, şi atunci când minţi, şi atunci când eşti trist, vesel sau obosit), de la prietena mea din copilărie am învăţat să dau înainte de a primi ceva, iar alături de cel lângă care mă trezesc în fiecare dimineaţă am descoperit echilibrul.