Diverse

5 sfaturi pentru a incepe o afacere de la zero

Statisticile sugereaza ca 50 % dintre intreprinderile mici nu reusesc nici dupa 5 ani. Exsita o multime de sfaturi utile, care, daca ascultati cu atentie puteti evita multe dintre capcanele inc are oamenii tind sa cada.

Iara cateva sfaturi pentru a va incepe afacerea de la zero:

1.Planul

S-ar putea sa nu fie una dintre cele mai interesante consilieri, dar este cruciala.  Poate fi foarte usor atunci cand incepeti sa va indepartati de ideea de afacere si sa va grabiti in procesul de lansare.Construirea unui plan de afaceri, va poate ajuta sa va asigurati investitia sau imprumutul bancar.

2. Identificati la ce sunteti cel mai bun

Inainte de a va lansa afacerea, este important sa stiti la ce sunteti buni si la ce nu sunteti buni si sa actionati corespunzator. Identificati-va abilitatile, cum ar fi managementul, contabilitatea sau designul produsului impreuna cu slabiciunile dvs. cum ar fi marketing-ul sau vorbitul in public. Acest lucru va va oferi o fundatie buna pentru inceput.

3.Fii inteligent cu privire la finantele tale

Poate fi usor sa ignori cele mai importante aspecte ale afacerii. Finantele tale sunt sangele afacerii, deci este crucial sa ai pe cineva care stie ce face. Tineti-va proiectiile financiare realiste.

4.Intocmiti o lista de marketing

Marketing-ul este unul dintre cele mai importante elemente ale afacerii dumneavoastra. Daca oamenii nu stiu despre ce este vorba, nu veti putea avea afaceri. Impreuna cu planul dumneavoastra de afaceri este vital sa puneti in aplicare o strategie puternica de marketing.

5. Gasiti mentori

A fi un antreprenor poate fi o experienta singuratica si stresanta. Cu toate acestea nu trebuie sa fie pentru ca exista multe programe de mentorat de afaceri, impreuna cu evenimente de retea de mare varietate in industrii, la care va puteti intalni potentialii mentori.