Online

Virtuemart, o extensie ideala pentru magazine online

Virtuemart ruleaza pe platforma Joomla si cred ca asta e principalul avantaj al acestei extensii. Consider un mare avantaj acest lucru deoarece cu ajutorul Joomla poate fi construit orice tip de site, nu numai magazine online, iar astfel, folosind aceasta platforma putem imbogatii magazinul nostru cu multe lucruri care pot fi utile si atractive pentru cumparatorii si pentru vizitatorii nostrii. Bineinteles exista si o multime de alte software cu care putem construi un magazin online fara sa avem nevoie de cunostinte de programare dar celelalte software au fost dezvoltate doar pentru sustinerea unui magazin online in timp ce Joomla nu se opreste aici, cu aceasta din urma este posibil orice. E posibil chiar si faptul ca in interiorul aceluiasi site sa avem un magazin online impreuna cu un forum sau cu o sectiune de mica publicitate.

Joomla si Virtuemart fac parte din categoria acelor unelte care in forma lor de baza sunt absolut gratuite si cu ajutorul carora poate realiza oricine un site ieftin dar frumos si performant. Aceste configurari de baza pot fi suplimentate insa si cu alte extensii cum ar fi de exemplu template-urile sau diferitele module. O parte dintre acestea sunt gratuite iar altele nu. Daca comparam insa pretul extensiilor suplimentare pentru Virtuemart cu pretul extensiilor similare care ruleaza pe alte platforme atunci vom ajunge la concluzia ca Virtuemart este mult mai avantajos si din acest punct de vedere.

Virtuemart are si un site oficial si de asemenea are un si un forum foarte bine organizat, astfel cei care sunt incepatori pot folosi acest forum pentru a obtine o mana de ajutor. De asemenea Virtuemart are la baza si o echipa de programatori care dezvolta in permanenta aceasta extensie. Si neaparat vreau sa notez aici ca este vorba despre o dezvoltare destul de dinamica avand in vedere faptul ca anual apar in medie 2 versiuni noi a acestei extensii. Bineinteles noile versiuni intotdeauna sunt suplimentate cu imbunatatiri precum si cu functii noi. Si nu in ultimul rand trebuie subliniat si faptul ca versiunile Virtuemart sunt disponibile si in limba romana.

Majoritatea persoanelor care presteaza servicii de creare website apreciaza foarte mult calitatile acestei extensii deoarece are calitati excelente atat din punct de vedere SEO cat si din punct de vedere a functionalitatilor. Virtuemart ofera solutii eficiente pentru fiecare situatie care poate aparea in viata unui magazin online. Astfel, de exemplu ofera mai multe solutii in cazul in care un produs nu se mai afla pe stoc; poate fi configurat o suma minima sub care cumparatorii nu pot efectua cumparaturi; ofera mai multe posibilitati de plata, etc. Cred ca ar fi o lista foarte lunga daca as face referire la fiecare functionalitate incorporata astfel as dori sa ma opresc aici cu atingerea lor, cred ca este de ajuns doar daca mai notez ca Virtuemart este o extensie extrem de completa cu ajutorul caruia putem obtine un site ieftin care in acelas timp va fi si un site extrem de valoros.

Daca dorim insa sa fim realisti atunci trebuie sa tratam aceasta extensie si dintr-un alt punct de vedere. Si anume din punctul de vedere a comentariilor care apar in legatura cu Virtuemart. Inainte de a continua idea de baza as dori sa fac referire la adevarul conform caruia nu exista nici un lucru pe lumea asta care sa convina tuturor, asa este adevarat si in cazul Virtuemart, exista persoane care critica extensia din anumite motive si de asemenea exista si multe persoane care apreciaza extensia. Eu am construit deja multe site-uri printre care si magazine online, iar astfel am pus la incercare multe software cu care se pot construi magazine online si Virtuemart s-a dovedit cel mai bun dintre toate aceste software. Si pentru incheiere nu a ramas altceva decat sa indemn fiecare persoana care doreste un magazin online cu adevarat de calitate sa utilizeze cu incredere aceasta extensie.