Diverse

Unde gasim terenuri accesibile langa Bucuresti?

Previziunile pentru piata imobiliara din Bucuresti sunt imbucuratoare pentru cei cu locuinte de vanzare, intrucat se vehiculeaza ca in anul 2013 vor putea creste preturile. Ei bine, pe langa faptul ca preturile locuintelor din capitala sunt exorbitante pentru marea majoritate a romanilor, o eventuala crestere a preturilor locuintelor nu ar face decat sa micsoreze si mai mult sansele ca unele familii sa aiba o casa.

E de inteles, asadar, de ce tot mai multi bucuresteni se reorienteaza spre case si terenuri situate in afara Bucurestiului, in zone limitrofe linistite, dar din care se poate ajunge relativ usor inapoi in oras. Daca mai toate terenurile din zone precum Corbeanca, Ciorogarla sau Sf. Pantelimon au fost cumparate, inca se mai pot gasi terenuri in Tartasesti, de exemplu, la preturi mici, de aproximativ 10.500 de Euro per lot.

Tartasestiul e o comuna aflata in nord-vestul Bucurestiului, la o distanta de aproximativ 20 de minute de mers cu masina. Terenurile la care faceam referire mai sus sunt localizate la 14 km fata de Bucuresti si mai important, sunt situate in zona padurii de salcami, intr-o zona linistita, bine amenajata. Fiecare lot are in fata un stalp de curent trifazic, iesire la drum asfaltat, iar demararea constructiilor poate incepe de indata ce cumparatorii sunt declarati propietari cu drepturi depline.

Un lucru foarte important de retinut: din punct de vedere legal, fiecare lot de pamant intra in categoria de pamant intravilan. Toate loturile sunt destinate construirii locuintelor, deci cei care se muta acolo nu vor avea surpriza sa constate aparitia unor hale industriale in vecinatate, asa cum se intampla in alte zone. De asemenea, prin Planul Urbanistic Zonal, pe fiecare lot se poate construi o casa in sistep P+1(2).

Pentru cei ingrijorati ca mutandu-se in Tartasesti se vor izola complet de lume, e bine de stiut ca in dreptul loturilor trec cabluri de la 2 retele de televiziune (si Internet), astfel ca cablarea ar putea fi posibila inca de dinainte de finisarea casei.

Probabil ca cel mai mare avantaj al achizitionarii unui teren langa Bucuresti, pe langa cel al pretului, e faptul ca zona este linistita, fara incidente si fara oaspeti nepoftiti sau priviri suspecte.