Diverse

Atuurile unui tipar digital

Tot mai mult,  in orice domeniu de activitate se vorbeste  de eficientizarea procesului de munca – fie ca se face referire la factorul uman, fie ca e vorba de echipamentele folosite sau procesele apelate. Exista desigur impedimente pentru fiecare din aceste segmente – nu e deloc un lucru nou ca programele de team building reusesc sa imbunatateasca modul rezultatele unei anumite echipe, unui colectiv; daca vorbim insa de zona de publicitate, de tipografii, nu putem sa nu observam progresul obtinut prin   transformarile introduse si in tara noastra.

Astfel, principalele cuvinte cheie ar putea fi viteza si performanta. Desigur, bugetul continua sa ramana un factor extrem de important, care determina nu doar cantitatea de materiale tiparite, ci si tipurile de astfel de obiecte, folosite intr-o campanie de promovare de acest tip.

In cateva cuvinte, expresia de tipar digital face referire la metoda prin care o imagine digitala (grafica) poate sa fie plasata pe diferite tipuri de material fizic, prin intermediul unor aparate specializate. Se obtin astfel produse in formate largi, la rezolutii inalte. Desigur, ca in orice proces de acest tip, exista avantaje de diferite grade – un punct negativ ar fi faptul ca aceasta procedura nu este recomandata pentru proiectele de volume (tiraje) mari sau foarte mari.

In rest, avantajele pe care societatiile de tipografie moderne acopera si raspund o multime de intrebari, pe care ni le-am adresat cel putin o singura data. Ele se pot referi atat la categoriile de materiale promovate, la flexibilitatea proceselor, la durata de realizare, la detaliile privind rezolutia si calitatea culorilor, la costuri si la probele de tipar.

Astfel, fie ca se necesita elaborarea unor materiale de promovare a unui eveniment, fie se cauta un set de produse personalizate, ce sa fie daruite cu o anumita ocazie (aniversare, sarbatoare, etc), fie ceva neprevazut a aparut si e nevoie de  anumite printuri, intr-un tiraj mic, acest tipar digital este solutia competitiva si rapida, ce inlocuieste treptat, dar sigur,  tipografiile clasice.