Casa

Respecta cei trei indici de calitate pentru un acoperis rezistent din tigla metalica!

Cunoastem cu totii avantajele pe care le ofera un acoperis realizat din foi metalice de calitate, insa de cate ori am lasat criteriile uzuale deoparte, precum geometria si paleta de culori pe care o expune profilul respectiv in detrimentul caracteristicilor functionale? Ei bine, raspunsul la aceasta intrebare va fi cel mai adesea unul negativ, insa motivul principal pentru care investitiile noastre nu vor fi unele longevive, ci temporare.

Asadar, astazi vom vorbi despre criteriile practice, usor „tehnice” de care trebuie sa tinem cont in momentul in care dorim sa oferim o noua infatisare acoperisului nostru prin intermediul foilor de tigla metalica ieftina. Ele nu sunt multe la numar, insa devin indispensabile pentru structurarea inteligenta, functionala si durabila a acoperisului nostru.

Grosimea foilor de otel

Desi standardele europene precizeaza foarte clar un prag de minimum 0,5 mm, nu putini sunt producatorii ce ne propun foi cu o grosime de aproximativ 0,4 sau 0,45 mm. Specialistii ne indruma sa optam pentru o astfel de versiune doar in momentul in care avem in vedere un proiect de mici dimenisiuni, nicidecum un acoperis menit sa reziste cu succes intemperiilor din sezonul alb, sau temperaturilor ridicate din timpul verii. De asemenea, pentru a va asigura de faptul ca placile pe care urmeaza sa le achizionati sunt originale in proportie de 100%, ideal ar fi sa le verificati marcajul, respectiv numarul care este inscriptionat in profilul acestora.

Straturile de acoperire ale tiglei metalice

Nu este dificil sa verificati acest aspect, mai ales daca apelati la un producator cu o reputatie impecabila sau daca solicitati persoanei respective descrierea succinta a procedurii standard de acoperire. Pe ce se bazeaza aceasta tehnica in mod obisnuit? In primul rand, se aplica un strat de acoperire in cadrul caruia se utilizeaza un polimer, pentru ca mai apoi sa se aplice „primer-ul” si stratul de pasivizare, cele doua din urma avand un rol mai degraba decorativ decat protectiv.

Si totusi, desi aceasta este maniera clasica prin intermediul careia ar trebui sa fie finisata fiecare foaie metalica, unii comercianti sau producatori aleg sa aplice peste tigla metalica doar straturile decorative. Efectul nu este unul imediat, insa se resimte in registrul durabilitatii, aceasta atingand cu greu pragul de trei ani.

Profilul ales pentru propriul acoperis

Pe piata de specialitate veti identifica in egala masura foi cu un profil simetric sau modele cu un profil asimetric. Alegerea va apartine in totalitate si este dictata de designul final pe care doriti sa il implementati acoperisului, cu mentiunea ca ar trebui sa solicitati respectivului producator imagini cu ambele versiuni, asta pentru a observa cu atentie modalitatea lor de suprapunere. De ce este important acest aspect? Ei bine, el este un indice de calitate al profilului, tocmai pentru ca dumneavoastra puteti observa cu usurinta eventualele dungi imprimate in decursul procedeului de montaj, respectiv suprapunere a placilor. Daca urmele sunt vizibile, cel mai probabil ar trebui sa va indreptati catre un alt producator, sau un alt model de tigla metalica.

Nu in ultimul rand, alegeti o panta de minimum 12 – 15 % a foilor metalice, asta pentru a va asigura de faptul ca nici transportul pana la destinatie, nici straturile generoase de omat si nici montajul defectuos nu va vor impiedica sa va bucurati de un acoperis impecabil, lipsit de imperfectiuni.