Cugetari

Prima intalnire: cine plateste?

In mod normal cine cere nota de plata trebuie sa si plateasca. Eu oricum ii incurajez pe barbati sa fie politicosi, indiferent daca sunt sau nu rugati sa achite nota.
Costul intalniri si al iubirii: cine plateste?

Astazi se pare ca ORICINE poate avea o parere despre cum sa gasesti, sa dezvolti si sa pastrezi o relatie. Si bineinteles, in aceasta mare categorie ma includ si eu. Dar, real, ai lua lectii de iubire de la un multimilionar si un guru financiar?

Si ar conta daca are peste 50 de ani si nu a fost niciodata casatorita? Acest lucru ma intreb eu de fiecare data cand ma uit la o anumita emisiune pe Euforia Tv. Aparent…toti ne pricepem in a da sfaruti despre relatii.

As spune totusi sa nu luam viata atat de in serios si sa vedem ce idei ne vin legat de prima intalnire – Cine plateste? – In mod normal cine cere nota de plata trebuie sa si plateasca. Eu oricum ii incurajez pe barbati sa fie politicosi, indiferent daca sunt sau nu rugati sa achite nota. – Daca plateste barbatul cat de scumpa poate fi? – Nu trebuie ca prima intalnire sa fie exagerat de scumpa.

O cafea si o apa pot fi suficiente. De fapt o intalnire la o cafea este de preferat in primul rand pentru ca nu este scumpa si in al doilea rand pentru ca le ofera posibilitatea de a pleca rapid daca isi doresc acest lucru.

– Trebie sa vorbesti de situatia ta financiara la prima intalnire?

– Politicos este sa nu, dar daca esti intrebat sinceritatea este cea mai buna, indiferent daca esti in datorii sau ai reusit sa ai un venit extraordinar. Este clar astazi ca femeiele au devenit si ele independente din punct de vedere financiar, dar exista totusi asteptari destul de mari ca la prima intalnire barbatul sa plateasca.

Cand insa vrei sa scapi cat mai repede de la intalnire si gasesti scuze din cele mai sinistre, intrebandu-te totodata ce greselala ai facut cat sa il intalnesti pe dl X, atunci sugestia noastra este sa iti platesti partea. In mod clar nu te vei mai vedea cu el a doua oara.

Dar pe langa plata primei consumarii, prima intalnire mai creeaza o serie de probleme.

Ce iti sugeram noi este sa NU: iti freci mainile, sa strangi pumnii, sa rupi eticheta la suc, sa netezesti fata de masa, sa te joci cu un servetel sau sa bati cu degetele in masa in semn de plictiseala…restul vin de la sine 🙂