Sanatate

Mituri despre fumatul narghilelei

Odată cu muntele de informații și accesul liber la opinie al tuturor oamenilor, dezinformarea este un fenomen actual la nivel mondial care nu poate să fie stopat, în ciuda anumitor restricții puse de către motoarele de căutare sau de către diverse platforme de socializare.

Multă dezinformare a existat în ultima vreme cu privire la fumatul de narghilea, un obicei vechi de sute de ani apărut în partea Occidentului Mijlociu.

Primele narghilele datează de peste 1000 de ani, fiind un instrument de fumat oriental. Acestea erau construite cu o bază de nucă de cocos și un tub atașat pe care, de-a lungul timpului, oamenii le-au modificat până au ajuns astăzi în forma finală regăsită în multe magazine cu specific.

Fumatul de narghilea s-a răspândit cu multă repeziciune în multe state ale lumii, astfel că foarte mulți internauți au venit cu diverse idei despre acest obicei, multe fiind mituri pe care o să le deconspirăm în articolul de astăzi.

Mituri despre fumatul de narghilea

Narghileaua conține substanțe sau produse halucinogene

În primele narghilele, vechi de peste 1000 de ani, oamenii puneau produse halucinogene precum opium, hașiș, canabis etc., dar, în ziua de astăzi, localurile din țara noastră NU folosesc produse halucinogene. În România, la fel ca în multe state Europene, deținerea și consumul de produse sau substanțe halucinogene sunt strict interzise.

În momentul actual, în shisha din localurile din România se folosește tutun și diverse arome precum cele fructate, cele de cafea, ciocolată etc. Acesta NU oferă efecte halucinogene.

Desigur, folosirea narghilelei cu diferite produse în propria casă este o alegere individuală.

Narghileaua conține THC

Un mit care trebuie să fie clarificat: Tutunul regăsit în narghilele din cafenele din România nu conține THC.

Amețeala dată de narghilea este din cauza substanțelor interzise

După cum am precizat, tutunul de narghilea nu conține substanțe interzise. Stările de amețeală pe care le poate da fumatul de narghilea sunt din cauza cantității mai mari de nicotină sau din cauza faptului că este prima dată când fumați narghilea sau nu ați mai fumat de mult timp. Starea de amețeală nu o să țină mult și trebuie doar să faceți o pauză de 3 – 4 minute.

Gudronul din tutunul de narghilea

Tutunul de narghilea are o cantitate de gudron de 0.0%, dar poate conține urme. Trebuie precizat faptul că atunci când tutunul este încălzit se formează substanțe asemănătoare gudronului. Când se întâmplă acest lucru, tutunul este supra – ars, își schimbă gustul și trebuie neapărat înlocuit pentru a evita inhalarea substanțelor asemănătoare gudronului.

În concluzie, fumatul de narghilea nu ar trebui să fie o activitate de zi cu zi dacă vreți să scăpați de orice risc . Sfatul nostru este să fumați narghilea de cel mult 1-2 ori pe săptămână pentru a preveni dependența și pentru a reduce riscurile.

Fumatul de shisha, la fel ca și cel de țigară, adună oameni, creează grupuri. Noi vă sfătuim să fumați narghilea doar în localurile de specific pentru a avea garanția că narghileaua va fi una de calitate, cu riscuri reduse.

În București veți găsi o narghilea de calitate la Ganesha Caffe Primăverii, o cafenea București cu specific oriental care importă arome pentru o calitate extra