Diverse

Mai este in voga incalzirea prin pardoseala?

Daca va ganditi sa imbunatatiti conditiile de incalzire ale locuintei, un sistem optim este cel de incalzire in pardoseala. Indiferent daca locuiti intr-un apartament sau intr-o casa, echipa AnaCreon va prezinta ultimele inovatii in materie de incalzire prin care s-a gasit solutia optima care poate inlocui cu succes racordarea la reteaua locala de incalzire sau utilizarea unei centrale termice.

Aspectul care ofera performanta acestui sistem este capacitatea de a incalzi rapid si uniform orice incapere. In plus, el este si extrem de eficient din punct de vedere al consumului de energie pentru ca este suficienta simpa conectare la sursa de electricitate si intreaga locuinta va avea o temperatura confortabila.

Cand alegeti un nou sistem de incalzire trebuie sa puneti intotdeauna accent pe costurile de achizitie, montaj si intretinere, iar incalzirea in pardoseala exceleaza din toate aceste puncte de vedere. Firma de montaj profesionista efectueaza o serie de evaluari si studii care arata ca incalzirea in pardoseala este cea mai economica solutie de incalzire actuala.

Montajul unei astfel de instalatii este putin mai costisitor decat simpla fixare a unui radiator pe perete pentru ca implica si montajul pardoselii, dar ulterior costurile de intretinere amortizeaza rapid investitia, iar pe termen mediu si lung aceasta devine cu 30% mai avantajoasa decat incalzirea cu radiatoare, centrala proprie sau sobe.

Incalzirea in pardoseala are la baza conductori electrici speciali care functioneaza pe principiul unei rezistente electrice, conducand caldura in toate colturile camerei. Panglica cu cabluri se monteaza pe un suport rigid pornind fie din centrul incaperii, fie de pe perimetru si au concentrare mai mare in zonele din apropierea usilor si ferestrelor, deci in locurile unde pot aparea piederi mai mari de caldura, pentru a echilibra nivelul de confort termic si al il aduce la cote optime.

Daca alte tipuri de incalzire functioneaza cu surse locale de caldura care trebuie sa fie suficient de calde pentru a propaga incalzirea la distanta, incalzirea in pardoseala se mentine la un nivel mediu, motiv pentru care consuma mai putin. In plus, ea creste temperatura exact acolo unde este nevoie si anume la baza spatiului, deci compenseaza fenomenul de ridicare a aerului cald spre tavan. O caracteristica importanta se refera la siguranta in utilizare pe care o distribuie pentru copii, batrani si animale de companie intrucat la nivelul corpului vor fi resimtite 220C, spre deosebire de un calorifer care se poate incinge si pana la 500C.