Online

Interviu cu Rodica Capatina, Director General Carl Reh Winery

Mi se pare mai interesanta viata fara superputeri..de ce sa obtii usor ceva pentru care merita sa lupti. Viata e ca o permanenta competitie in primul rand cu tine insuti, e o provocare mai mult decat extraordinara…iar minunile se intampla de la sine!
– Pentru fiecare dintre noi succesul are alta definitie. Cum ai descrie succesul tau?

Succesul meu, este ca reusesc, sau cel putin asa imi place sa cred, sa conduc o afacere in Romania si sa am o familie in Germanie, penduland in permanenta intre aceste doua tari, cu toate avantajele si dezavantajele rezultate dintr-o viata de nomad.

– Ca sa ai o viata plina de succese trebuie sa…

Sa-ti doresti foarte tare ceva, care se poate numi succes sau oricum altfel..important este sa ai un scop bine definit pe care sa-l urmaresti si toate actiunile tale in mod constant sa se indrepte in acelasi sens..

– Care sunt cele mai importante calitati pe care trebuie sa le aiba un om? Care sunt cele mai importante calitati ale tale?

Pentru mine, de departe cel mai de seama lucru care trebuie sa existe la mine si la semenii mei este SINCERITATEA! Este calitatea de baza care genereaza progresul, pentru ca numai avand puterea sa-ti recunosti greselile poti incepe a face ceva ca sa scapi de ele. Lafel si in comunicarea cu ceilalti – singurul mod firesc, in care impartasesti sau ti se impartasesc lucruri, care nu mai poate da nastere la interpretari si confuzii, este modelul bazat pe sinceritate.

– Ai un model in viata care te-a motivat si te-a inspirat?

Probabil ca sunt mai multe si ele s-au schimbat de la o etapa la alta, odata cu trecerea anilor. Cea ce caut acum este sa fiu eu insami, sa fiu autentica, sa nu ma dezmint, sa fiu conforma cu mine, cu principiile mele, sa nu incerc sa joc nici un rol in nici o imprejurare.

– Ai o persoana pe care o admiri? Profesional, personal…?

Admir toti oamenii inteligenti din jurul meu, care spun adevarul, si care nu se lasa tariti de jocul puterii si al propriei maretii atunci cand au succes.

– Daca ar fi sa fii un star, din orice alta epoca, pe cine ai alege? Si de ce.

Nu mi-am dorit niciodata sa fiu un star, nu am veleitati in acest sens.

– Ai o expresie proprie pe care ceilalti au preluat-o de la tine? Daca da, care este. Daca nu, care este motto-ul tau in viata?

Intr-o companie, managerul este cel care imprima cultura organizationala, deci el imprima un fel de a fi comun, o mentalitate, care trebuie sa se propage catre fiecare angajat. Calitatea si respectul reciproc, sper eu, sunt lucruri care ne definesc, pe noi toti, angajatii Carl Reh Winery!

– Daca ai avea o super putere, care ar fi si de ce?

Mi se pare mai interesanta viata fara superputeri..de ce sa obtii usor ceva pentru care merita sa lupti. Viata e ca o permanenta competitie in primul rand cu tine insuti, e o provocare mai mult decat extraordinara…iar minunile se intampla de la sine!

– Cartea favorita? Filmul favorit?

O carte pe care o reiau la diverse intervale de timp si descopar mereu lucruri noi se numeste “A patra Cale” de Pyotr Ouspensky. Am vazut saptamana trecuta Brokeback Mountain si mi-a placut foarte mult.

– Ce ti-ai dorit foarte mult sa faci si a ramas nerealizat?

Multe. De exemplu sa studiez istoria artelor..probabil ca o voi face la un moment dat.