Cugetari

Interesanta inventie a lui James Ritty

Se zice ca, casele de marcat au fost inventate din disperare prin anii 1870. Inventatorul lor a fost proprietarul unei cafenele, James Ritty. Acesta pierdea bani zilnic, desi localul sau era destul de populat si indiferent cat de multi clienti avea, mergea in pierdere.

Singura explicatie era aceea ca barmanii il furau si, din cauza ca nu se tinea nicaieri evidenta a ceea ce se vindea, nu putea demonstra acest lucru. Stresat din cauza afacerii, James s-a gandit sa-si ia un mini concediu si sa navigheze spre Europa. In timpul acestei calatorii, James a vazut pe vapor un aparat interesant care tinea evidenta numarului de rotatii ale motoarelor navei pe toata durata croazierei. Atunci s-a gandit cat de util ar fi daca ar fi un aparat asemanator care sa tina evidenta vanzarilor pe care le avea cafeneaua sa.

Si cum inca nu se inventase un astfel de aparat, James a incercat sa inventeze unul si in 1879 a reusit sa construiasca prima casa de marcat, functionala. Apoi, a patentat produsul si in anul urmator si-a deschis char o afacere care se ocupa de dezvoltarea si comercializarea caselor de marcat.

Bineinteles, de-a lungul timpului, tehnologia a evoluat, casele de marcat sunt mult mai performante, au dimenisiuni mai mici, si bineinteles, sunt vitale pentru rularea unei afaceri.