Relatii

Glorificarea esecului – I

Multi oameni sunt rusinati de esec. Daca mirose a esec, ei au renuntat instantaneu, pentru ca publicul il observa repede. Dar nu ar trebui sa va fie rusine de esec. O multime de oameni au esuat. Am reusit din nou in cariera, afacere, relatiile si multe altele. Cu toate acestea, incerc in continuare, deoarece esecul nu este verdictul final.

Pe partea laterala a monedei, multi oameni glorifica esecul atunci cand esueaza. Cand vad acest lucru, imi lasa un sentiment de introspectie. Inteleg ca glorificarea ii face sa se simta mai bine. Ii ajuta sa nu se simta judecati pentru lipsa. In acelasi timp, glorificarea esecului in zonele din viata ta are unele consecinte grave.

Iata cateva motive pentru care cred ca esecul nu ar trebui sa fie glorificat:

1. Glorificarea esecului te impiedica sa inveti din greselile tale

Principalul motiv pentru care multi oameni nu reusesc este ca fac anumite greseli. Presupunand ca au mai multe informatii, greselile ar fi putut fi impiedicate. Presupunand ca au evaluat bine optiunile lor, esecul s-ar putea sa nu se fi intamplat. Dar nu s-a intamplat nimic. Greseala s-a comis si este incontestabila.

Cea mai buna modalitate de a avansa este sa invatati din greseala sau din greseli, pentru a le impiedica sa se intample mai tarziu in viata. Glorificarea esecului te face sa cauti motive justificabile pentru ceea ce s-a intamplat.