Diverse

Diferente in web hosting shared si serverul tip VPS

Internetul a adus schimbari mari in viata noastra, in felul in care comunicam si interactionam. A facilitat dezvoltarea afacerilor, si le-a redefinit prin prisma vizibilitatii si profitabilitatii online. Nicio companie nu ar putea sa mai functioneze in ziua de astazi fara un calculator si acces la internet. S-au dus vremurile in care birourile erau munti de hartie si de dosare. Astazi toata informatia de care avem nevoie este stocata pe calculator si doar ceea ce ne obliga legea sa pastram pe hartie, se mai arhiveaza in format fizic. In aceste conditii, serverele VPS (Virtual Private Servers) au devenit destul de populare. Multi furnizori de servicii web permit stocarea de date pe servere VPS ca un serviciu aditional celui de web hosting, un serviciu care permite unei masini virtuale sa ruleze pe un calculator fizic, dar sa corespunda unui cu totul alt calculator care functioneaza ca server si pastreaza securitatea si intimitatea datelor de pe acesta.

Daca site-ul tau web devine din ce in ce mai aglomerat, si necesita resurse tot mai mari, iar pachetul de shared web hosting nu mai este de ajuns, inseamna ca esti gata sa faci un upgrade. Poti lua in considerare optiunea mutarii pe un server dedicat, dar mai este o alternativa si anume aceea de la apela la un server VPS care ofera aceleasi servicii contra unui pret mult mai redus.

Aceste servere VPS iti ofera propriul tau spatiu privat pe un server care a fost partitionat. Fiecare partitie functioneaza ca un server dedicat. Site-ul tau va avea fi gazduit pe un server cu propriul sistem de operare, asadar nu va fi afectat de impartirea resurselor cu alte site-uri. Ti se garanteaza de asemenea resursele necesare hardware: adica memorie RAM, procesor, si spatiu pe hard disk. Clientii au propriul lor filtru de spam, si server de mail, si sistemul este mult mai stabil decat daca ar alege un pachet de shared web hosting.

Severele VPS ofera clientilor un control mult mai bun asupra propriului site. Ai adresa de root, si poti face configuratii, alege programele pe care vrei sa le instalezi, si chiar sistemul de operare. De asemenea se pot gazdui mai multe site-uri pe partitia ta sau chiar poti sa adaugi domenii si subdomenii dupa plac. Daca ai cont de reseller, poti chiar gazdui site-urile unor terti, contra unei sume de bani. Acest lucru face ca serverele VPS sa fie oportunitati excelente pentru cei care vor sa se lanseze pe piata web.

Asfel am aflat ca apeland la servere VPS ni se ofera multe din beneficiile de a avea web hosting dedicat. Insa, trebuie sa stiti, ca exista si cateva dezavantaje. Serverele VPS trebuie mentinute de catre utilizator, si acest lucru include update-urile care trebuie facute constant si setarile privind securitatea datelor. Sa ai grija de propriul tau server presupune sa iti dedici o gramada de timp si sa ai cunostinte tehnice specializate.Daca mentenanta nu este punctul tau forte, ti se mai ofera o alernativa. Vei plati extra pentru serverul VPS, iar compania care iti ofera hostingul se va ocupa pentru tine de managementul acestuia.

In concluzie , serverele VPS sunt o solutie optima pentru cei care au depasit resursele pe care le ofera hostingul shared si nu vor inca sa investeasca intr-un pachet de hosting dedicat. Sunt facute in asa fel incat sa ofere securitate a datelor marita, control mai bun si intimidate, comparativ cu serviciul de shared web hosting.