Afaceri

Dependenta de munca

Munca in exces este generata pe de o parte de teama de saracie. In momentul in care o persoana spune: „trebuie sa imi gasesc o slujba” ea gandeste emotional. Frica de a nu avea bani genereaza acest gand.
1. Munca in exces este generata pe de o parte de teama de saracie.

In momentul in care o persoana spune: „trebuie sa imi gasesc o slujba” ea gandeste emotional. Frica de a nu avea bani genereaza acest gand. La fel si in cazul persoanelor ce lucreaza exagerat. Acestea cred ca depunand din ce in ce mai mult efort vor scapa de teama de saracie. Cunosc oameni ce continua sa lucreze zi-noapte desi au un munte de bani, dar se gandesc la vremea cand erau saraci si se tem de acea perioada. Oamenii care muncesc mult pentru bani si nu de placere se tem, se tem sa piarda masina, confortul, prietenii, etc. Daca ma veti intreba daca omul sarac este fericit, cu siguranta ca raspunsul este nu: saracia e mama tuturor problemelor.

A munci din greu zi si noapte nu inseamna ca iti iubesti meseria. Munca in exces nu este o solutie. Daca totul porneste din frica de a nu avea bani infruntati-va acest sentiment. Scapati de acest sentiment pentru ca este clar ca in acest moment va controleaza viata si nu vreti asta!

2. Alte persoane isi mascheaza depresia afundandu-se din ce in ce mai mult in munca. Asa au impresia ca vor fi recunoscuti la valaorea lor reala si ca daca muncesc pana la epuizare vor umple marele vid din viata lor: viata personala. Asa cum am mai spus ca sa ai succes profesional stii ce ai de facut: studii, diplome, focusare pe o cariera si continuu training pentru dezvoltare. Pe plan personal ce sa faci ca sa fie bine?

Greu de spus. Ca sa scapi de aceasta problema poti incepe sa iesi cu prietenii sau prietenele si in plus poti sa te inscrii la intalnirile noastre lunare.

Pentru cei care „sufera” din acest motiv recomandarea noastra este sa urmareasca filmul Trecand prin viata (CLICK). Toti aceeia care l-au vazut si-au schimbat un pic atitudinea fata de cei dragi. Te pune pe ganduri… Este vorba despre un arhitect obsedat de munca (Sandler) si de cariera lui. I se ofera intr-o buna zi o telecomanda de insusi Diavolul ce ii permite sa deruleze realitatea in ce sens vrea. Poate vedea trecutul fara sa il schimbe sau poate accelera spre un moment dorit din viitor.