Tehnologie

Deficientele unui laptop pot fi remediate usor?

Pentru unii dintre noi, deplasarile in delegatie sunt parte integranta a vietii noastre. Ne desfasuram munca pe teren, fiind foarte adesea obligati sa accesam aplicatii, documente sau internetul din masina, camera de hotel sau din centre comerciale. Exista insa metode de a facilita acest stil de a lucra – identificand principalele impedimente, cele mai mari greutati cu care ne confruntam, putem sa cautam solutii care sa ne multumeasca in mare masura. Nu am fi insa primii care s-au gandit la asa ceva – expertii din zona IT au inteles imediat dupa expansiunea laptop-urilor necesitatea de a crea si dezvolta dispozitive care sa asigure rezolvarea acestor conflicte. Descopera aici oferta de laptop toshiba dedicata clasei business, care acopera cel mai bine aceste nevoi.

Revenind insa la principalele conflicte pe care tehnologia a incercat sa le rezolve, observam:

1. Mobilitatea scazuta prin autonomia redusa a acumulatorilor; faptul ca acestia, in ciuda dimensiunii lor mari nu reuseau sa satisfaca nevoia de functionare fara alimentare la o sursa stabila de energie electrica. In ultimii ani, specialistii japonezi nu au reusit sa transforme doar tehnologia ce sta la baza acestor baterii – lithium-ion, ci au imbunatatit si modul de functionare a a acestor laptopuri, in sine.

Micsorand consumul de curent electric, al fiecarei componente, eficientizand functionarea lor individuala (dar si ca sistem complet), s-a reusit astazi performanta de operare de peste 8 ore, doar prin intermediul acumulatorului. Asadar, o mai buna autonomie, o mai mare lejeritate in miscare.

2. Greutatea extrem de mare, raportata la performante scazute. O carcasa foarte groasa, cu margini butucanoase si mult metal sau plastic, nu sugera deloc eficienta in deplasare. Din contra, nu era nici atractiva vizual sau estetic pentru un laptop.

Astazi insa, Toshiba continua sa investeasca in dezvoltare si cercetare – ca un rezultat, materialele folosite sunt tot mai bune, designul mai robust iar greutatea tot mai scazuta, undeva la 1,12 kg, la unele ultrabook-uri de 13,3 inch. In plus, grosimea nu depaseste 20 de mm, atingand chiar dimensiunea incredibila de 15,9 mm. Inlocuirea hard-disk-urilor clasice cu unitatile de stocare a informatiei de tip SSD asigura in plus o rezistenta mai mare fata de socuri, accidente. Cat despre performante, se folosesc azi procesoare i5, peste 6GB DDR3 – la frecvente mari de operare