Cugetari

De ce alegem scaunele ergonomice?

Ergonomia poate fi aplicata in multe industrii, inclusiv in medii medicale, industriale, in laboratoare, dar devine din ce in ce mai importanta pentru mediul de afaceri si viata de birou. Ceea ce cauti la un scaun ergonomic depinde foarte mult de felul in care va fi folosit acel scaun.

Cand pornim in cautarea de scaune ergonomice, nu stim intotdeauna ce este mai bun pentru corpul nostru. De obicei, considerentele noastre principale sunt pretul, daca este la reducere si sa arate cat de cat bine.

Un scaun ergonomic nepotrivit, poate cauza dureri de spate, de gat, de umeri si alte probleme medicale. Iar un scaun de birou bun, de calitate superioara nu este niciodata ieftin. Cuvintul ergonomie vine din informatica si se refera la pozitia corpului si relatia acestuia cu mediul de munca din care face parte. Cel mai adesea este asociat cu tastaturile si mouse-urile usor de folosit, birourile de o inaltime potrivita si, in ultima vrele cu scaunele comode, adaptate corpului tau.

Materialul din care este facut un astfel de scaun conteaza extrem de mult. Trebuie sa fie usor de curatat (mai ales intr-un mediu industrial). Se gasesc insa si scaune pentru camere vide sau pentru cabinete sau clinici medicale.

Acestea au o inaltime ajustabila, se pot regla si in functie de inclinarea spatelui sau de pozitia fata de celelalte echipamante (fata-spate). Acest tip de scaune ergonomice trebuie sa fie convectionate din materiale usor de sters si de intretinut. Scaunele de birou executiv, au suportul pentru cap si brate reglabil, dar nu necesita o curatare la fel de frecventa, si din acest motiv pot fi confectionate din piele naturala sau din textile.