Sanatate

Cum sa te descurci cu oboseala carantinei

Cognitiv. Exemplele includ gandurile de curse, gandirea irationala, incetinirea cunoasterii.
Fizic / Comportamental. Exemplele includ modificari ale apetitului, energie redusa, probleme gastro-intestinale, modificari ale tensiunii arteriale.
Emotional. Exemplele includ vinovatii tipici ale anxietatii, depresiei, furiei, melancoliei, iritabilitatii.

„In acest cadru, ceata cerebrala se incadreaza in categoria simptomelor cognitive”, spune Talley. Si in ceea ce priveste epuizarea, oboseala din carantina este un tip de epuizare, spune el; un burnout cu o sursa diferita decat se spune, burnout de la locul de munca.

Cum sa te descurci cu oboseala carantinei
S-ar putea sa nu va simtiti 100% mai bine pana nu veti fi din nou in lumea reala – dar este greu de spus cand (si daca) lucrurile se vor simti „normale” in curand. Iata, expertii impartasesc sfaturi pentru abordarea acestui tip specific de provocare mentala, emotionala si fizica. Vestile bune? Este posibil sa te simti mai bine. Vesti mai dure? Nu va fi foarte usor.

Depasirea unui astfel de obstacol puternic „necesita organizarea resurselor interioare ale cuiva” si va necesita multa inclinare in punctele tale forte interioare, spune Talley. Nu functioneaza pentru a „astepta pasiv si a spera la cele mai bune”, spune el. Mai degraba, necesita „impingerea activa inapoi impotriva factorilor de stres care se confrunta cu tine” pentru a incepe sa te simti mai bine. „Nu sugerez ca aceasta este cea mai mare provocare din lume, dar este totusi un moment de testare”.