Diverse

Cum sa fii un antreprenor de succes – II

2. Evitati lucrurile care vă pierd timpul
Este atat de usor sa pierzi timpul in secolul XXI. Avem acces la smartphone-uri, laptopuri, dispozitive de realitate virtuala, tablete si tehnologie inteligenta „IoT” care ne tine conectat la internet. Puteti viziona televiziune si filme sau puteti asculta muzica doar cu cateva clicuri sau apasari. Din pacate, acest lucru poate limita productivitatea unei persoane nedisciplinate.

Daca vadescoperiti prea multe videoclipuri inutile sau cautati pe retelele de socializare atunci cand ar trebui sa lucrati, atunci faceti tot posibilul pentru a evita sa vizitati aceste site-uri care pierd timpul. Cand te trezesti dimineata, ar trebui sa devii imediat productiv si apoi sa continui acea productivitate pana cand te culci. Daca trebuie sa faceti pauze intre ele, faceti acest lucru fara a va supune unei distrageri. Cititi o carte, mancati-va pranzul sau orice altceva nu va va face sa pierdeti evidenta timpului.

3. Urmariti realizarile dvs.
Vi se pare ca lucrati la nesfarsit fara nicio recompensa? Asa se simte conducerea unei afaceri pentru multi noi antreprenori. Nu lasa acest sentiment sa va elimine motivatia, deoarece probabil nu avetii prea multe recompense. Urmariti realizarile dvs. indiferent de cat de mari sau mici sunt. Cand afacerea dvs. face prima vanzare, notatidata si ora intr-un jurnal. Cand primiti primul dvs. comentariu pozitiv de la un client, scrieti-l si pe acesta. Urmarind realizarile mai mici, veti observa un model de realizare. Acest lucru va va alimenta motivatia de a realiza lucruri mult mai mari.

4. Setati termenele
Trebuie sa setati un termen pentru tot ceea ce doriti sa realizati. Nu este suficient sa creati obiective daca nu aveti un termen limita pentru acestea. In caz contrar, vor fi doar in aer fara sa stiti cand le veti completa. Un termen limita va ajuta sa evitati amanarea si incurajati motivatia, astfel incat sa va puteti pregati mai mult. Acest lucru nu se aplica numai dvs., dar si tuturor celor care lucreaza sub voi.

5. Mentineti un mediu pozitiv
Negativitatea este ucigasul motivatiei. Nu poti ramane motivat si sa cresti ca persoana daca ai oameni negativi in mediul tau. Acest lucru se aplica atat mediului de acasa, cat si mediului de munca, dar mai ales in mediul de afaceri. Daca aveti angajati care nu sunt angajati in acest loc de munca, atunci scapati de ei imediat. Un mediu pozitiv va va face sa vă simtiti mai entuziast, asa ca veti incerca mai mult.