Online

Cum putem analiza conturile de hosting si site-urile gazduite din platforma cPanel

Exista metode prin care sa analizam si sa realizam statistici legate de traficul site-urilor, situatia securitatii acestora cat si identificarea unor probleme tehnice, daca este cazul. Prin intermediul panoului cPanel se poate verifica starea site-urilor prin cateva sectiuni care arata situatia generala a contului de hosting. Aceste lucru se poate realiza la orice provider, atata timp cat conturile de gazduire sunt controlate din cPanel.

Error Log din cPanel este sectiunea care prezinta ultimele erori de pe siteul gazduit, inclusiv ora la care a survenit eroarea, adresa IP a vizitatorului care a determinat eroarea, mesajul de eroare si fisierul care a fost accesat. Este foarte util pentru a depista si remedia erorile din toate paginile web. Este o metoda de a vedea detaliat cat de usor pot ataca infractorii site-ul, ce se poate face si care aplicatii sau fisiere trebuie imbunatatite si securizate mai puternic.

Last visitors (Latest visitors, in cPanel) cu ajutorul acestui utilitar puteti vedea ultimele 300 de persoane, chiar si robotii motoarelor de cautare care au vizitat siteul. Ce se prezinta sunt pagina vizitata, de unde au ajuns pe acea pagina (referrer-ul), chiar si browserul de pe care s-a accesat adresa site-urilor, adresa IP a celui care a accesat site-ul, ora la care a fost vizitat, dimensiunea si fisierul care a fost vizualizat.

Raw acces logs – loguri de acces brute este partea cunoscuta si utilizata de webmasterii mai experimentati si familiarizati cu logurile serverelor. Se pot downloada de pe serverul pe care se afla gazduit site-ul cauza.

Acestea sunt cateva dintre posibilitatile de monitorizare a unui site web, sau a mai multe, sigur, fievcare cu cPanelul lor. Fiecare are caracteristicile sale de functionalitate, tehnica si securitate. Este bine si important sa verificam site-ul si prin aceasta posibilitate, mai ales cand dorim sa promovam un produs sau magazinul online pe care tocmai l-am inaugurat pe web, putem sti detaliat ce este cel mai dorit de clienti si ce are nevoie de imbunatatiri, in functie de numarul de vizitatori, cand sa facem acest lucru, iar detaliile legate de locatie, ip, dimensiune fisier si ce contine sunt, iar, pistele pe care e bine sa le urmam pentru a fi mult mai aproape de dorintele vizitatorilor si ale clientilor.