Casa

Cum poti curata eficient obiectele de mobilier?

Odata cu trecerea timpului, mobilierul tau are de suferit. Praful, microbii, petele sau mizeria il fac sa arate nu tocmai placut. De aceea, este necesar sa cureti si mobilierul din cand in cand pentru a-i reda stralucirea de la inceput si pentru a-l face sa arate ca nou. Acest lucru nu este imposibil, mai ales daca obisnuiesti sa depui constant eforturi pentru curatarea obiectelor de mobilier.

Cum cureti canapeaua?

Canapeaua este definitia confortului pentru ca iti place sa lenevesti pe ea toata ziua, mai ales in weekend sau cand vii de la munca. Ea este si locul ideal unde iti primesti musafirii si unde ii inviti sa se relaxeze alaturi de tine, intr-un cadru prietenos. De aceea, este important sa ai un mobilier curat, ferit de microbi si de mizerie.

Inainte de a te apuca sa cureti canapeaua, stabileste tipul de material din care este confectionata. Acest aspect este foarte important pentru alegerea produselor de curatare pe care le vei folosi. Materialele variaza de la bumbac si pana la piele si este important sa stii cu ce ai de-a face pentru ca fiecare material se curata in mod diferit. Daca nu te pricepi la identificarea lui, arunca o privire pe eticheta din spate. Vei gasi urmatoarele inscriptionari: W si WS pentru cele care pot fi spalate doar cu apa si sapun, S pentru cele care necesita folosirea unui produs uscat, X pentru cele care necesita doar aspirare sau uscare la o spalatorie profesionista. Gasesti servicii de curatenie pe We Clean, platforma care prin al sau format nu iti ofera doar versatilitate, ci si preturi competitive. Astfel, poti determina care este aceea care ti se potriveste.

Asigura-te ca faci rost de toate produsele de care ai nevoie. In functie de materialul canapelei vei investi o suma mai mica sau mai mare. Daca vrei totusi sa scapi de bataile de cap si de bani investiti fara sens in produse profesionale de curatenie, cel mai bine este sa lasi acest aspect pe mana profesionistilor. Exista o multitudine de firme de curatenie specializate, care presteaza si servicii de curatare a obiectelor de mobilier.

Spala orice fibra de lemn si metal de pe canapea. Daca are picioare metalice sau din lemn, brate sau orice alta componenta din materiale de acest fel, nu uita sa le cureti si pe ele si sa le igienizezi. In cazul acestora nu ai nevoie de prea multa grija, insa daca iti doresti, poti sa folosesti un produs special care sa ofere stralucire suprifetelor de acest fel.

Indeparteaza toate pernitele si materialele aplicate. Daca ai o canapea prevazuta cu fel de fel de huse, materiale, aplicatii trebuie sa le elimini. Ele se vor curata separat. De cele mai multe ori, le poti baga la masina de spalat pentru ca nu au cum sa se strice. Nu trebuie insa ca ele sa stea pe canapea, cat timp aceasta este curatata.

Aspira toata canapeaua. Nu omite niciun coltisor pentru ca praful se strange peste tot. Inarmeaza-te cu rabdare si ia la mana fiecare particica. Daca nu ai timpul necesar pentru a face acest lucru, poti sa apelezi la o firma specializata, care sa iti curete canapeaua rapid, cu produse profesionale, scutindu-te pe tine de o munca in plus. Pe langa acest aspect, firma de curatenie poate sa rezolve si problemele legalte de fotolii, paturi si alte obiecte de mobilier. Imagineaza-ti cum ar fi sa te apuci intr-o zi, de unul singur, sa cureti tot mobilierul din casa.

Recomandari

Dupa ce ai apelat la o echipa profesionista, rolul tau este acela de a mentine curatenia pe suprafetele respective. Astfel, aspira canapeaua in fiecare saptamana, sterge imediat petele, foloseste un spray care sa improspateze canapeaua si evita sa mananci sau sa bei pe ea. Unele pete se scot foarte greu.