Sanatate

Ce este sistemul imunitar si cum functioneaza?

Sistemul imunitar se traduce prin activitatea comuna a mai multor organe, structuri si substante din organismul uman. Toate aceste elemente conlucreaza astfel incat organismul nostru sa fie protejat impotriva bolilor sau infectiilor.

Care este rolul sistemului imunitar?

Sistemul imunitar joaca rolul de aparator al nostru impotriva factorilor externi nocivi. Intre acestia, putem aminti virusurile, bacteriile sau toxinele. Are capacitatea de a identifica acele elemente negative si de a le distruge. Este dotat cu o functie speciala de inmagazinare a cunostintelor, astfel ca data viitoare cand intalneste un element negativ de acelasi timp, il va elimina pe loc.

Cand apare sistemul imunitar? Evolutie si caracteristici

Ne nastem cu el. Functioneaza inca din prima zi, insa nu la capacitatea lui maxima. Pe parcursul vietii, el trebuie ajutat cu fel de fel de suplimente naturale, cum este Flavin 7, realizat numai din plante. In felul acesta, organismul este ajutat si va reusi sa faca fata diverselor influente negative. Oamenii se pot feri in felul acesta de boli sau de diverse infectii. Sistemul imunitar este intarit, iar sansele de a ne imbolnavi scad considerabil.

Cum iti dai seama ca sistemul tau imunitar este slabit si ca ai nevoie de suplimente nutritive?

Din fericire, exista simptome ale unei astfel de manifestari, astfel ca putem lua masuri intr-un timp foarte scurt. Oboseala este principala forma de manifestare; ei i se alatura apatia, infectiile repetate, inflamatiile sau reactiile alergice. Ranile se vindeca foarte lent si pot aparea si manifestari precum diareea cronica.

Esti racit tot timpul, nu ai chef de nimic, te simti ametit si pur si simplu nu ai energie sa iti desfasori activitatea de zi cu zi. Cateodata nu reusesti sa iti explici aceasta stare, insa ai putea sa iei in considerare si un sistem imunitar slabit.

In momentul in care ai intampinat o un astfel de simptom, trebuie sa stii ca organismul tau nu are puterea necesara sa lupte si se lasa, treptat, doborat de factorii de mediu care actioneaza negativ asupra lui. In acest caz, ideal este sa cauti un aliat puternic, care sa te ajute sa lupti nu mediul.

Cum imi intaresc sistemul imunitar?

Pe langa alimentatie, care trebuie sa fie bogata in vitamine si minerale, este important sa ne ajutam si de un supliment natural, care sa nu ne afecteze in niciun fel sanatatea. Flavin 7 este un supliment realizat numai din plante, care nu produce efecte secundare sau reactii adverse. In felul acesta, pe langa alimentatia care trebuie sa fie sanatoasa, organismul uman mai are un partener de incredere in lupta impotriva bacteriilor, virusurilor si substantelor nocive din mediu.

Somnul este de asemenea un element important. El te ajuta sa pastrezi un nivel optim al energiei si sa fii intotdeauna pregatit sa faci fata provocarilor.

Astfel, daca aveai dubii in legatura cu modul in care iti poti proteja organismul, mai ales cand vremea e atat de schimbatoare, iata ca cele mai importante elemente tin de alimentatie, somn si administrarea capsulelor Flavin 7.