Cugetari

Cauta si vei afla

Am invatat ca toate lucrurile sunt posibile pentru cel ce crede. Si ca, asa cum crezi asa se va implini pentru tine. Nu fi naiv sa crezi ca aceste legi nu functioneaza sau ca este doar, filozofie. Este filozofie intr-adevar, insa nu terbuie sa uiti ca totul incepe in minte.
Cred ca acum este timpul sa punem la incercare cunoasterea dobandita din episoadele anterioare.
Exercitiul pe care va trebui sa-l urmezi, daca vrei, va dura 30 de zile. Nu va fi usor, insa, daca vei face tot ce poti pentru a-l duce la bun sfarsit, viata ti se va schimba radical in bine.

In secolul XVII matematicianul, fizicianul si filozoful Issac Newton a elaborat cateva legi al fizicii care au poate mai multa aplicabilitate asupra fiintelor umane decat o au asupra miscarii corpurilor in univers.

Una din aceste legi spune ca, pentru fiecare actiune exista o reactiune egala si de sens contrar.
Ce ar putea sa insemne acest lucru pentru vietile noastre? Simplu !

Pentru noi inseamna ca nu putem obtine nimic fara sa platim un pret. Deci rezultatul celor 30 de zile va fi direct proportional cu efortul depus.
Vezi tu… Pentru a fi medic, inginer sau profesor, trebuie sa platesti cu ani lungi de studii dificile. Pentru a atinge performante deosebite in sport sunt necesare mii de ore de antrenament greu. Pentru a avea succes in afaceri sau in viata trebuie sa platesti pretul necesar. Pentru orice obiectiv meritoriu va trebui sa platesti un pret. Acum… Ce reprezinta acest pret ?
Ei bine… Reprezinta multe lucruri.

In primul rand trebuie sa intelegi emotional, nu numai intelectual , ca intr-adevar “ce gandesti aceea vei devenii”. Trebuie sa intelegi ca “ce semeni aceea vei culege”.

In al doilea rand, cauta sa inlaturi blocajele din mintea ta si las-o libera sa cerceteze sa scotoceasca. Realizeaza ca limitarile sunt impuse de tine insuti si ca oportunitatile sunt intr-un numar mai mare decat iti poti imagina.
In al treilea rand, forteaza mintea sa gandeasca pozitiv in loc sa gandeasca negativ. Gandeste-te la ce vrei nu la ce nu vrei. Pentru acest lucru foloseste-ti tot curajul de care dispui. Stabileste-ti un obiectiv clar pe care sa-l urmaresti fara incetare. Lasa-ti mintea sa urmareasca acest obiectiv din toate unghiurile posibile. Lasa-ti imaginatia libera sa speculeze toate posibilitatile de a atinge acel obiectiv. Refuza sa crezi ca exista circumstante suficient de puternice pentru a te impiedica sa-ti atingi telul propus. Actioneaza prompt si consistent cand drumul iti este liber si fi in permanenta constient ca stai pe proprii ”acrii de diamnte” cum obisnuia sa spuna Russel Herman Conwell.
Si in sfarsit, in al patrulea rand, pune deoparte cel putin 10% din fiecare ban pe care-l castigi.