Tehnologie

Camerele de supraveghere apreciate in momentul de fata

1. Camerele de supraveghere de tip infrarosu (IR). Sunt modele populare atat pentru locuinte personale cat si pentru firme sau compani:

– ele obtin filmari la rezolutii inalte in timpul zilei; in conditii de lumina redusa (scaderea nivelului de luxi) sunt cele mai bune optiuni la care putem apela

– aceste camere IR pot sa „ilumineze” zona frontala, comutand automat de la color la alb-negru; aceste leduri fac posibila inregistrarea in conditii de lumina scazuta sau intuneric.

– pot fi folosite fie in exterior, fie in interior.

2. Camerele de tip dome – aici sunt incluse diferite subcategorii (infrarosu, pentru interior, rezistente la vandalizare, cu zoom sau cu posibilitatea rotatiei verticale sau orizontale); alte produse de acest tip sunt cele cu ecran protector fumuriu – ele nu arata in ce directie sunt indreptate de fapt lentilele focalizatoare. Aceasta protectie de culoare inchisa la exterior nu afecteaza insa calitatea filmarii.

– aceste componente pot sa ofere rezolutii foarte bune, cat si functii de rotire si zoom

– pot fi utilizate si in exterior, daca se opteaza pentru o carcasa de siguranta, care sa protejeze impotriva factorilor meteorologici mai duri.

3. Camerele camuflate / ascunse. Ele pot fi plasate fie in detectoare (false) de fum, in detectori de miscare, ceasuri, semne de evacuare.

– aceste camere nu au insa posibilitati IR, nu sunt rezistente la umezeala sau temperaturi extreme.

– sunt intalnite in farmacii, coridoare de hotel, locuinte personale

4. Un alt criteriu de diferentiere este abilitatea de a functiona wireless. Ele au insa oricum nevoie de alimentare cu energie electrica, tot in aceeasi locatie – sa nu uitam acest lucru. De asemenea, nu trebuie ca intre ele si dvr sa nu existe obstacole (un aspect dificil de multe ori).

Luand si aceste informatii in ecuatie, ne va fi mai usor sa realizam prin intermediul unui magazin de camere de supraveghere un sistem de securitate video care ne ofere siguranta si protectia de care avem nevoie; fie in spatiul interior sau exterior al locuintei noastre, fie in zona in care se desfasoara o anumita afacere.