Beauty

Aloe Vera, o planta excelenta

Planta cu o excelenta reputatie in lumea medicala, dar si in industria cosmetica, aloe vera pare sa fie planta cu cela mai multe virtuti binefacatoare pentru sanatatea noastra, avand numeroase intrebuintari in prevenirea dar si in ameliorarea mai multor afectiuni. In plus, doamnele, folosesc prin intermediul a numeroase produse aloe vera pentru efectele sale exceptionale pentru pastrarea frumusetii si incetinirea procesului de imbatranire.

Cea mai mare parte a plantei se regaseste sub forma de frunze, in vreme ce tulpina este foarte subtire, dar in functie de specie, poate ajunte si pana la doi metri inaltime.

Planta are vechi intrebuintari in domeniul medical si pentru infrumusetare, diverse atestari vorbind despre folosirea acestei plante de mai bine de 5000 de ani.

Daca nu exista exista alte recomandari medicale, cea mai indicata perioada a zilei a fi consumata aloe vera este de dimineata, pe stomacul gol, pentru o asimilare cat mai eficienta. Dupa aproximativ treizeci de minute se poate intra in programul zilnic, normal pentru fiecare. Pentru tratarea diverselor afectiuni ale pielii, se poate aplica o fasie din frunza plantei direct pe portiunea afectata, acest lucru fiind valabil atunci cand aveti la indemana o planta. Dar nu trebuie sa uitati ca sunt eficiente pentru a fi aplicate pe piele numai plantele ce au depasit macar varsta de trei ani, varsta la care planta ajunge la maturitate.

Exista foarte multe moduri in care planta aloe vera poate fi folosita, insa ne vom opri la cele mai intalnite modalitati. Tratarea bolilor de piele, dar si a unor efecte ale unor accidente (casnice) asupra pielii precum intepaturi, arsuri, muscaturi de insecte sau animale, etc., sunt printre cele mai intalnite si frecvente moduri de folosire ale plantei.