Beauty

7 lucruri pe care nu le stiati despre bijuteriile handmade

Bijuteriile lucrate manuale capata tot mai multa popularitate in ultimul timp.

Atentia, unicitatea si dragostea pentru frumos sunt trasaturile pe care mizeaza producatorii si artizanii in munca lor, astfel luand nastere capodopere cu adevarat impresionante. Ceea nu inteleg majoritatea persoanelor este motivul pentru care bijuteriile handmade le depasesc in valoare pe acelea comerciale. Noi vom incerca sa dezlegam aceste mister prin 7 argumente!

Nu exista masini de productie implicate in procesul de fabricatie. Prin definitie, bijuteriile realizate manual sunt, literalmente, doar acelea facute de mainile artizanului sau producatorului. Piesele sunt lipite, taiate, sculptate si modelate fara utilizarea masinilor de productie in masa. O masina poate rula sute de unitati pe ora, in timp ce o persoana poate realiza doar o cantitate finita sau o fractiune din numarul de bucati pe care-l executa o masina intr-o anumita perioada de timp.

Cercei negri de la BijouterinaValoarea timpului. Dupa cum am mentionat in randurile anterioare, nu exista masini implicate in procesul de productie, ceea ce inseamna ca bijuteriile handmade necesita un timp indelungat pentru a ajunge la forma lor finita. In calitate de designer, artizanul modern petrece ore intregi producand o singura bijuterie, pentru un singur client. In anumite cazuri, timpul necesar poate ajunge chiar si la cateva saptamani.

Implicarea fabricantului. Producatorul are o relatie foarte intima cu fiecare piesa sau design pe care il creeaza. Procesul de proiectare este cheia pentru valoarea inerenta a fiecarei bijuterii handmade din magazinul Bijouterina, spune managerul acestui magazin. Pentru a va lamuri mai mult, acesta spune ca „In timpul in care artizanul schiteaza diverse bijuterii, exista o relatie foarte importanta care se stabileste intre acesta si creatia propriu – zisa. Artizanul ajunge sa cunoasca fiecare curba si fiecare linie inclusa in design. Ca proiectant, energia lui este incapsulata in fiecare piesa ce urmeaza a fi vanduta clientului”.

Materiale. In aproape toate cazurile, valoarea materialelor implicate intr-o bijuterie handmade este de o calitate superioara. Este dificil sa se reglementeze sau sa se cunoasca exact aliajul folosit intr-o bijuterie fabricata in masa, unde metalele sunt amestecate intr-un mod mai putin organizat. Materialele utilizate in realizarea bijuteriilor handmade sunt, in general, achizitionate de la furnizori de renume.

Sustenabilitate. Producatorii de bijuterii handmade sunt, in majoritatea cazurilor, dedicati sustenabilitatii materialelor, evitand calea usoara: aprovizionarea de la rafinarie sau dealeri care ofera preturi scazute. Motivul este unul lesne de inteles: neavand o longevitate iesita din comun pe piata, fiecare artizan doreste sa se impuna prin materialele pe care le foloseste, alegand doar resursele etice, chiar si cu riscul de a-si mentine productia la o scara mica.

Calitatea. Producatia la scara mica este intotdeauna mai buna deoarece ofera capacitatea de a urmari si de a controla procesul de productie de la inceput si pana la final. In plus, producatorii si artizanii sunt deosebit de satisfacuti de munca pe care o produc, nedorind sa isi puna numele pe o bijuterie de calitate inferioara.

Personalitatea. Artizanii si producatorii de bijuterii hand made infuzeaza dragoste si energie in fiecare piesa propusa. De asemenea, exista numeroase persoane care executa bijuterii handmade pe comanda, aspect care amplifica si mai mult originalitatea unui colier, a unei bratari sau a unei perechi de cercei. Mai mult decat atat, chiar daca piesa face parte dintr-o editie, niciun producator nu creeaza doua bucati care sunt identice. Astfel, sunteti singura persoana care purtati bijuteria respectiva, iar acest lucru spune multe despre importanta pe care o acordati personalitatii dumneavoastra.