Alimentatie

Alimentatia sanatoasa poate inlatura anxietatea

Multe persoane se lupta cu anxietatea inca de la varste fragede. Stresul se poate transforma usor in atacuri de panica, dureri in piept, palpitatii ale inimii si dureri in piept si brate, invocand o teama imensa la ideea atacurilor de cord. Din fericire, alimentatia le poate ajuta pe aceste persoane sa scape pe deplin de anxietate, ba chiar sa le imbunatateasca stilul de viata.

De obicei, sarind peste micul dejun sau gatind ceva la intamplare, multi dintre cei vizati de simptomele anxietatii se refugiaza in dozatoarele de dulciuri, produse de patiserie si procesate, ciocolata si alte alimente nocive pentru sanatatea organismului. De asemenea, noaptea tarziu nu se infraneaza de la pizza, chips-uri sau bautura, experimentand senzatii dese de deshidratare.

Totusi, distractia se micsoreaza pe masura ce incep un program ritmic, in care viata profesionala are un cuvant important de spus. Desi incearca sa reduca din carbohidratii si caloriile consumate in mod obisnuit, cu greu se pot infrana de la consumul acestora, ceea ce le cauzeaza atat probleme grave de sanatate, cat si un impact financiar major, tinand cont de banii pe care zilnic sunt nevoiti sa ii aloce pe placeri vinovate.

Anxietatea intervine fara jena in viata profesionala si personala, lasand in urma consecinte acute. Datorita combinatiei dintre job, alimentatie si anturaj, o persoana se poate simti extrem de nefericita, moment in care anxietatea incepe sa preia fraiele asupra vietii acesteia. Acela este momentul in care trebuie sa se puna stop si sa investeasca eforturi considerabile pentru a redeveni persoana de altadata.

Primul pas care trebuie facut in aceasta situatie defavorabila este contactarea unui medic nutritionist, care sa le dea celor care sufera de anxietate cateva orientari benefice care le pot scimba atitudinea fata de alimentatie si binele propriu. Acesta le poate deschide ochii asupra importantei grasimilor sanatoase si substante nutritive din alimente, care le pot schimba total abordarea fata de alimentatie. Odata implementata o dieta orientata mai mult spre alimente putin procesate, consumate in stare naturala, palpitatiile incep sa dispara, iar nevoia pentru a consuma alimente bogate in zaharuri se va estompa pe masura ce se instaleaza acest stil de viata sanatos, iar in timp simptomele care altadata puneau piedici reusitelor vor fi de domeniul trecutului.