Diverse

2 pasi spre succes

Daca as avea puterea sa-ti indeplinesc acele vise care ti-ar asigura succesul profesional si personal, ce ai cere? „Aceasta putere iti este disponibila o data ce-ti vei schimba atitudinea” Maxwell Maltz
Nu exista nici o reteta pentru succes – el se afla mereu in fata noastra. „Doar temerile noastre de zi cu zi ne impiedica sa atingem succesul” (Franklin Roosevelt). Dar cred ca exista niste principii care ii ghideaza pe anumiti oameni sa isi atinga mereu scopul propus iar ingredientele de baza nu sunt nici secrete si nici complexe. Mereu au existat, nu au fost inventate ci…mai degraba descoperite!

1. Un scop clar. Ambele echipe dintr-un meci de fotbal stiu ca scopul lor este sa dea cat mai multe goluri si sa opreasca atacul adversarilor. La fel si in viata- sansele de a-ti atinge scopul cresc atunci cand il ai bine definit. Daca stii atat de exact ce iti place, ce nu iti place si de ce iti este teama, de ce sa nu-ti stabilesti si obiective pozitive dupa care sa te ghidezi?Nu cred ca vei auzi un om de afaceri care sa spune ca incepe o afacere si apoi o sa vada cu ce se va ocupa.”Este rau sa fii orb, dar mai rau este sa ai ochi si sa nu vezi” Helen Keller. Fiecare scop porneste de la un gand, de la un vis. Daca intrebi pe cineva cum ar vrea sa fie masina pe care o viseaza o sa iti spuna toate detaliile, inclusiv culoarea. Dar daca ii intrebi de cum ar dori sa arate viata lor, nu vor putea da raspunsuri atat de exacte. Acest lucru ii va impiedica sa isi atinga scopul- pentru ca nu il cunosc, nu l-au definit. Trebuie sa ai atat scopuri pe o perioada scurta de timp: 1-2 ani, dar si pe perioade mari de timp: 10 ani.

Lasati-ma sa cred ca viata voastra este mai presus de orice masina si merita mult mai multa atentie.

2. Dezvolta un plan
O data ce ai scopul scris pe hartie trebuie sa te gandesti ce sa faci ca sa il atingi. Trebuie sa ai incredere in planul pe care il dezvolti si in capacitatea ta de a-l duce la bun final. Ai nevoie de un plan in care sa crezi, chiar daca pe moment iti lipsesc toate resursele.
Planul trebuie revizuit saptamanal in functie de oportunitatile ce apar. Nu uita ca trebuie sa fii flexibil si deschis la solutiile ce iti apar in drum. „Cand planurile sunt facute in avans vei vedea cum circumstantele devin favorbabile atingerii scopului propus.” William Osler