Beauty

Uleiul de jojoba in cosmetica si ingrijirea pielii

Jojoba este o planta foarte utilizata in cadrul industriei cosmetice inca din vremea indepartata a antichitatii, pentru efectele sale foarte apreciate. Jojoba este o planta ce creste in zonele aride, iar uleiul sau este folosit pe scara foarte larga in cadrul industriei cosmetice si a produselor de infrumusetare.

Cand pomenim de jojoba, ne gandim la supranumele sau “aurul desertului”, si nu degeaba este supranumit in acest fel, pentru ca are utilizari in ceea ce priveste igiena si ingrijirea zilnica, datorita continutului sau in vitamine. Cea mai mare cantitate o detine vitamina E. Pentru tenul gras, uleiul de jojoba este singurul recomandat, pentru proprietatile sale ce se aseamana foarte mult cu cele ale sebumului uman, fapt care il face sa detina o toleranta de exceptie pentru piele.

Beneficiile sale pentru piele sunt in linii mari urmatoarele:

Poate fi folosit cu succes pentru a hidrata corpul. In plus, este foarte usor de folosit, putand fi folosit ca atare, facand un masaj cu acest ulei de jojoba;

Avand in vedere asemanarea cu sebumul uman, acesta nu va lasa in niciun caz vreun film gras pe stratul pielii, fiind in totalitate absorbit;

Pentru ca regleaza secretia de sebum, asa cum am mai precizat este singurul recomandat in ceea ce priveste tenul gras. Daca este recomandat si tenurilor grase, se subintelege ca si pentru celelalte tipuri de tenuri se poate folosi cu succes;

Dar nu numai tenului se adreseaza uleiul de jojoba, ci si parului. Pentru efectele sale regenerante si hidratante se poate folosi si pentru ingrijirea parului. De altfel, exista numeroase marci de sampoane si balsamuri care il folosesc, alaturi de extracte de alte plante medicinale, cum ar fi aloe vera;

Masati-va unghiile cu ulei de jojoba pentru a le intari;

Doamnele pot folosi uleiul de jojoba pe post de demachiar, avand in plus si efectele pozitive pentru ten mentionate anterior;

Are o contributie apreciata in ceea ce priveste incetinirea formarii ridurilor, pastrand un aspect sanatos al tenului;

Arsurile solare pot fi si ele calmate folosind fie ulei de jojoba extravirgin, fie produse pe baza de ulei de jojoba

Uleiul de jojoba calmeaza si pielea sensibila

Asa cum am mai spus, pe piata exista numeroase produse pe baza de ulei de jojoba, insa noi le recomandam pe cele despre care credem ca sunt cele mai bune, anume cele care fac parte dn oferta de produse aloe vera Forever Living Products. Aloe Jojoba Shampoo si Aloe Jojoba Conditioner sunt doua produse care imbina proprietatile binecunoscute ale aloe vera cu cele ale uleiului de jojoba, facand din ele doua produse foarte apreciate.