Beauty

Colagenul si acidul hialuronic

Clinici autorizate, dotate cu aparatura de ultima generatie si cu personal calificat, ofera solutii bazate pe injectii cu acid hialuronic sau injectii cu colagen, menite sa combata efectele imbatranirii asupra tenului.

Ridurile devin mai devreme sau mai tarziu inamicul oricarei femei, din fericire insa, in ziua de azi ele nu mai sunt o problema chiar atat de complicata ca in urma cu cateva decenii.

Si asta gratie evolutiei chirurgiei plastice.

Insa tocmai aceasta diversitate de solutii si oferte poate crea dificultati pacientilor aflati in cautarea celei mai potrivite proceduri de chirurgie  plastica pentru cazul lor.

Pe deoparte se pune problema gasirii unor medici priceputi, pe mainile carora sa ne putem lasa cu incredere look-ul (nu este niciun secret ca unii sunt dispusi pentru asta sa strabata si sute de kilometri pentru a ajunge la cea mai buna clinica in domeniu, asa cum este cazul deja celebrei Cosmedica din Baia Mare), pe de alta parte apare dilema stabilirii procedeului adecvat.

Sa fie cu acid hialuronic sau cu grasime proprie, sa fie cu colagen sau direct un implant de silicon?

Si lista e lunga, pentru ca azi exista o multime de metode, fiecare cu avantajele, dezavantajele si preturile lor.

In randurile de mai jos vom vorbi putin despre injectiile cu colagen si cele cu acid hialuronic. Care sunt diferentele dintre ele si care este cea mai potrivita alegere?

Pana la un punct cele doua proceduri par aproape identice.

Atat colagenul cat si acidul hialuronic sunt substante produse in mod natural de oranismul uman.

Ambele au o multime de roluri in corp, printre care si mentinerea tonifierii, hidratarii si elasticitatii pielii.

Ambele se injecteaza in mod asemanator, sub rid, “reparandu-l” pe loc si reintinerind astfel tenul, in ambele cauzri umplerea unui rid dureaza intre 15 si 30 de minute.

In fine, in ambele tipuri de injectii (cu acid hialuronic sau injectii cu colagen) durerea si disconfortul sunt minime si nu raman cicatrici.

Si atunci ce anume face diferenta?

Ei bine, colagenul si acidul hialuronic lucreaza diferit!

Cea mai importanta deosebire este aceea ca efectul acidului hialuronic dureaza mai mult decat cel al colagenului (acidul hialuronic poate umple un rid si pana la 6 luni de la injectie).

Inaintea injectiei cu colagen este nevoie de un test care sa stabileasca daca exista sau nu posibilitatea unei reactii alergice (care apare in 3% din cazuri), nu insa si in cazul injectiei cu acid hialuronic, unde reactiile adverse sunt extrem, extrem de rare.

Pe scurt, injectiile cu acid hialuronic sunt un upgrade la cele cu colagen.

Acidul hialuronic dureaza mai mult, este tolerat mult mai bine si reprezinta un salt tehnologic vizavi de mai vechiul implant cu colagen.