Diverse

Turistii romani declara razboi statiunii Predeal!

Cu siguranta majoritatea dintre noi am fost macar o data in vacanta la munte si am vizitat ( asta in cazul in care nu am fost cazati chiar acolo) statiunea Predeal. Este una dintre cele mai cunoscute locatii pentru practicarea sporturilor de iarna. Statiunea ofera turistilor pe langa conditiile foarte bune de pe partii si o multime de alte posibilitati de distractie sau recreere. De aici pornesc cateva trasee montane, destinate turistilor mai curajosi, in cadrul carora veti avea posibilitatea sa vedeti cele mai frumoase peisaje, natura in forma ei cea mai pura.

In ultimii ani, statiunea Predeal nu a dus lipsa de turisti mai ales in perioada rece a anului , in special in perioada sarbatorilor de iarna cand majoritatea romanilor au concediu si pot pleca din oras cateva zile pentru a se relaxa. Probabil datorita acestui fapt, proprietarii unitatilor de cazare Predeal au decis ( neinspirat) sa mareasca tarifele tot mai mult an de an fara a acorda facilitate sau alte avantaje in plus. Anul acesta se pare ca turistilor “li s-a umplut paharul” si s-au declarat foarte nemultumiti de tarifele practicate, declarand “razboi” intregii statiuni. Este adevarat ca o noapte de cazare la o unitate din Predeal de 4 stele face cat un mini sejur in Elvetia sau Austria. Turistii sustin ca nu este normal asa ceva si ca in ritmul acesta vor prefer sa plece din tara pentru a-si desfasura vacantele si vor renunta la statiunile din Romania care nu fac altceva decat sa i-a si pielea de pe om!

In luna decembrie a anului 2015, in perioada sarbatorilor de iarna, pana si cele mai modeste unitati de cazare ( de 1 sau 2 margarete) au avut un tariff minim de 150 lei/noapte, asta avand in vedere ca nivelul de confort al camerelor dintr-o astfel de pensiune nu este deloc satisfacator. Daca ai dorit sa ai parte de conditii decente de cazare, caldura, baie in camera si alte cateva facilitate atunci cu siguranta ai scos din buzunar peste 250/300 lei pe noapte.

Chiar daca , Predeal este o statiune frumoasa care merita vizitata, curand romanii se vor indrepta catre destinatiile din afara tarii unde au ocazia sa petreaca sejururi la fel de reusite si la preturi mai mici!