Casa

Tot ce trebuie sa stiti despre jaluzele exterioare

Desi majoritatea dintre noi le cunoastem ca articole de decorare a interioarelor, acum putem instala jaluzele exterioare direct pe fatadele expuse soarelui puternic sau viscolului iernii. Insa aceste sisteme de protectie nu sunt numai articole decorative, ci sunt ansambluri functionale care contribuie substantial la confortul spatiilor interioare si la buna functionalitate a imobilului. Exista multe tipuri de jaluzele pentru exterior, modelele depinzand de tipul de material folosit, de stilul jaluzelelor si chiar de sistemul de actionare.

Desi materialele din care sunt realizate pot varia foarte mult, cele mai recomandate jaluzele sunt cele cu lamele din aluminiu care filtreaza in mod placut lumina, dar in acelasi timp sunt deosebit de eficiente pentru protejarea incaperilor. Modul lor de realizare permite reglarea pe inaltime a acoperirii golului de usa sau fereastra, iar actionarea poate fi realizata fie manual, fie instaland un sistem automatizat cu telecomanda, senzori meteo si posibilitate de programare.

Folosirea jaluzelelor exterioare ofera multe avantaje. Unul dintre acestea este protejarea intimitatii casei. Din cauza apropierii dintre cladiri sau a ferestrelor amplasate la nivelul strazii, casa poate fi expusa vederii din exterior, dar cu acoperirea oferita de jaluzele puteti transforma orice spatiu intr-unul destinat exclusiv familiei. Protectia impotriva conditiilor meteo defavorabile este alt avantaj.

Jaluzelele exterioare blocheaza soarele puternic pe timpul verii si protejeaza impotriva vantului rece in timpul lunilor de iarna. In consecinta, blocarea factorilor de mediu care afecteaza locuinta sau orice alt spatiu care este protejat in acest mod va permite sa controlati mai bine si temperatura ambientala.

Aceasta se traduce intr-un consum mai eficient de energie care se va vedea in facturile de incalzire si climatizare.

Datorita faptului ca exteriorul este bine izolat cu aceste sisteme de umbrire, nu veti pierde caldura pe timpul iernii si nici vara nu va trebui sa tineti climatizoarele pornite la maxim.
De asemenea, aceste jaluzele exterioare actioneaza si ca un filtru impotriva prafului si particulelor poluante din mediul exterior si le puteti folosi pentru perimetrul verandelor, teraselor sau balcoanelor, pentru a proteja mobilierul exterior si a putea sta in aer liber indiferent de vreme.