Alimentatie

Recomandare storcator de fructe – echipamente performante pentru bucataria ta

Storcatorul de fructe face parte din arsenalul unei bucatarii echipate corespunzator, asa cum este spatiul de gatit al unei familii cu tendinta de a se indrepta catre o viata sanatoasa. Fiind mai tot timpul in miscare si avand nevoie de o alimentatie corecta, storcatorul de fructe este investitia care se amortizeaza in mod cert.

Alaturi de o alimentatie sanatoasa, alege sa consumi in fiecare zi fructe. Intregi, fructele par a fi mult mai dificil de digerat, insa daca ajung intr-o stare lichida, veti obtine aceleasi beneficii extraordinare fara a va mai pune sistemul digestiv la grea incercare. Ce face mai exact un storcator de fructe performant? Te ajuta sa creezi bauturi delicioase si sanatoase in propriul camin, fie folosind un singur soi de fructe, fie alegand sa imbini aromele fructelor si legumelor proaspete din gradina sau cumparate de la piata.

Exista mai multe tipuri de storcatoare de fructe, din aceasta privind fiind necesar a se face o analiza inainte de a cumpara un anumit model. Confor functiei de stoarcere, avem in oferta magazinelor de electrocasnice urmatoarele solutii:

  1. storcatoare manuale – folosind forta utilizatorului, aceste storcatoare mecanice sunt mai ieftine dar mai dificil de folosit. Totusi, rezultatul este unul 100% natural, extrem de gustos.
  2. storcatoare conventionale – sunt denumite si storcatoare pentru citrice, de cele mai multe ori fiind utile pentru a stoarce lamai, portocale sau grapefruit. Se folosesc tot manual si necesita pregatirea fructelor prin taierea lor in jumatati egale.
  3. storcatoare de fructe centrifugale – sunt cele mai populare si foarte des intalnite in oferta magazinelor. De ce? Pentru ca sunt ieftine, sunt actionate electric si mai au un avantaj important: se folosesc automat si au o durata de prelucrare a fructului foarte scurta. Ca dezavantaje, enumeram stoarcerea la o temperatura destul de ridicata, fapt care duce la scaderea calitatii sucurilor si la pierderea unora dintre vitamine sau minerale.
  4. storcatoare cu melc – au o rotatie mai scazuta numeric decat storcatoarele centrifugale insa actioneaza sub presiune, fapt care elimina orice urma de temperatura ridicata. Sunt mai scumpe insa ofera si o calitate a sucurilor mai ridicata, intreaga proprietate a fructelor sau a legumelor fiind pastrata in totalitate.

Si totusi, ce storcatoare este indicat sa cumparam? Am analizat atat ofertele din magazine cat si revistele online de acest gen inainte de a ne da cu parerea. Conform topurilor si analizelor efectuate de specialisti, putem recomanda urmatoarele storcatoare de fructe:

  1. Philips Avance Collection

Storcatorul acesta este unul centrifugal si face parte din cea mai apreciata gama de storcatoare a celor de la Philips. Olandezii sunt lideri de piata cand vine vorba despre roboti de bucatarie sau storcatoare de fructe, de aici si alegerea noastra.

Poate fi folosit, concomitent, ca storcator de fructe sau legume, este rapid si are o capacitate de functionare destul de ridicata. Eliminati din ecuatie faptul ca elibereaza un zgomot de aproximativ 80dB, oricum il veti folosi pret de doar cateva secunde in fiecare zi pentru a va prepara sucurile.

  1. Philips Viva Collection

Aceste storcatoare de fructe au motoare puternice, de peste 700W, si o constructie extrem de solida. Un dezavantaj ar fi prezenta unei singure trepte de viteza pentru anumite modele insa necesitatea unei alteia aproape ca nu exista.

Igienice, usor de curatat si cu o capacitate de stoarcere ridicata, storcatoarele de fructe din gama Viva Collection oferite de Philips reprezinta o achizitie inspirata pentru orice bucatarie.

Alte branduri recomandate: Zelmer, Tefal si Bosch.