Timp Liber

Bicicleta de munte – un detaliu care ar trebui sa faca parte din viata ta

Biciclete de munte au explodat in popularitate in ultimii douazeci de ani. Aceste biciclete au anvelope late, de obicei, cu trepte multe si un cadru solid. Destinatia lor este pentru trasee accidentate si sunt construite in asa fel incat sa nu se dezintegreze.

Biciclete de munte nu merg la fel de repede ca bicicletele cursiere, dar este un compromis pentru durabilitatea lor, impreuna cu o pozitie mai confortabila. Tu stai mai sus pe acesta bicicleta, ai o pozitie aproape verticala, cu ghidon drept, si este de multe ori o alegere mai fericita pentru persoanele cu probleme de spate decat sa stai cocosat cum ar fi pe o bicicleta de viteza.

Atenție: uneori, mountain bike sunt alegerea agentilor de vanzari de la magazinele de biciclete, deoarece acestea se vand mult mai usor fiind mai putin costisitoare decât biciclete de viteza. De prea de multe ori totusi, biciclete de munte cu o mulțime de caracteristici impresionante pentru un traseu de munte abrupt sfarsesc ca acele SUV-uri cu tractiune integrala, care de fapt nu prea ajung sa mearga pe munte, ci mai degraba pe asfalt. Daca aveti de gand sa cumparati biciclete de munte (mountain bikes), asigurati-va ca faceti acest lucru in cunostinta de cauza si numai atunci cand stiti ca veți fi merge mai mult pe trasee off-road. In caz contrar, veti plati pentru caracteristici inutile, și, probabil, veti rata o bicicleta care ar fi o alegere mai bună pentru voi .