Diverse

Sibiul, cel mai frumos oras medieval

Sibiul este un oras renumit atat in Romania cat si la nivel international. Aici au loc anual o multime de evenimente Sibiu menite sa informeze lumea si sa o binedispuna. Pe parcursul anului 2007 Sibiul, a purtat titulatura de Capitala Culturala Europeana, reusind sa demonstreze atat atunci cat si acum, ca a meritat aceasta titulatura pe deplin.

Printre cele mai importante evenimente care transorma Sibiul intr-un oras al turistilor sunt Festivalul de Teatru, Festivalul de Jazz si Festivalul Medieval.

Festivalul de Teatru de la Sibiu organizat de de Teatrul “Radu Stanca” si Consiliul Municipal Al Sibiului a devenit renumit nu doar in Romania ci este pe locul trei la nivel mondial. Persoanele care sunt adepte ale culturii, pot sa urmareasca timp de 10 zile spectacolele a zeci de tari si talentul actorilor care isi joaca rolul impecabil. In fiecare an acest festival este organizat pe anumite teme de actualitate.

Spectacolele au loc pe strazi in cetati si biserici medievale. Dansurile, spectacolele de lumini, muzica, expozitii de fotogarfie, lansari de carte sunt doar cateva din activitatile care au loc pe parcursul acestui festival. Toata lumea are posibilitatea de a viziona spectacole de teatru renumite in intreaga lume, ale unor mari regizori. In aceasta perioada Sibiul devine o adevarata Capitala Culturala Europeana.

Sibiu Festival Medieval este denumirea pe care Sibiul o poarta in fiecare an in ultimul sfarsit de saptamana din luna august. Pe perioada a trei zile cetatea Sibiului devine o piata medievala a spectacolelor de teatru medieval, a dansului, spectacolelor de circ, concertelor de muzica medievala. Totul devine o poveste a culturii din epoca medievala in care cavalerii, domnitelele, dulgherii, croitorii, pielarii, legatorii de carte, magi vor aduce in actualitate o epoca trecuta de o frumusete rara.

O multime de evenimente Sibiu vor avea loc pe parcursul acestui festival, care reuseste sa atraga multi curiosi.