Diverse

Rodica Neagu, Consultant Marketing-Finante

REUSITA. REALIZARI. Cand ma gandesc la succes ma gandesc la proiectele finalizate cu rezultatele previzionate sau chiar mai bune. Fara a avea copii si in consecinta a exclude definirea succesul prin realizarile lor, succesul celor cu care am venit in contact si la proiectele carora am contribuit l-am “contabilizat”.
– Pentru fiecare dintre noi succesul are alta definitie. Cum ai descrie succesul tau?

REUSITA. REALIZARI. Cand ma gandesc la succes ma gandesc la proiectele finalizate cu rezultatele previzionate sau chiar mai bune. Fara a avea copii si in consecinta a exclude definirea succesul prin realizarile lor, succesul celor cu care am venit in contact si la proiectele carora am contribuit l-am “contabilizat”.
Dar cel mai important aspect al succesului personal il consider a fi: pastrarea integritatii. Pana acum.

– Ca sa ai o viata plina de succese trebuie sa…

1. IUBESTI
2. Sa intelegi de ce esti aici, pentru si langa acesti oameni.
3. Sa primesti cel putin la fel de mult pe cat daruiesti

– Care sunt cele mai importante calitati pe care trebuie sa le aibe un om? Care sunt cele mai importante calitati ale tale?

Ceea ce pentru o persoana s-ar dovedi o calitate, pentru a alta dimpotriva. Ceea ce eu cred ca este o calitate personala, ceilalti sau societatea imi pot dovedi contrariul.
Dincolo de calitati si defecte ceea ce a contat intotdeauna pentru mine a fost posibilitatea de a ma privi fara pareri de rau.

– Ai un model in viata care te-a motivat si te-a inspirat?

Fara indoiala primele modele mi-au fost parintii, carora le multumesc. Recunosc ca mult timp am cautat un model feminin. Greu de identificat. Asa ca, dupa ce am eliminat criteriul sexual am ramas deschisa tuturor potentialelor modele.
Am cautat intotdeauna insa sa fiu eu un model pentru ceilalti.

– Ai o persoana pe care o admiri? Profesional, personal…?

Cei care ne sunt modele sunt in general si persoane pe care le admiram. Am admirat intotdeauna vizionarii.
Fara a fi un practicat, religia a fost intotdeauna pentru mine un reper. Iisus ramane un model. Mai aproape de noi, temporar vorbind, este Leonardo da Vinci, datorita multitudinii de domenii in care a activat. In zilele noastre ii admir pe cei care se incapataneaza sa salveze planeta si lumea ei.

– Daca ar fi sa fii un star, din orice alta epoca, pe cine ai alege? Si de ce.
Mi-as dori sa-mi aleg un personaj feminin, dar trecutul e mai abundent in staruri masculine. Fac asadar o alegere: Mahatma Gandhi. Pentru unii un star, pentru altii un lider.

– Ai o expresie proprie pe care ceilalti au preluat-o de la tine? Daca da, care este. Daca nu, care este motto-ul tau in viata?

Am o expresie pe care am primit-o in urma cu multi ani si pe care am transmis-o ori de cate ori imprejurarile au solicitat-o:”Orice as spune ar fi incomplet. Restul e iubire.”
Cat despre motto imi tot repet: “NOSCE TE IPSUM;GNOTHI SEAUTON-Cunoaste-te pe tine insuti si vei cunoaste intregul Univers, cu energiile si fortele sale ascunse.”

– Daca ai avea o super putere, care ar fi si de ce?

Puterea exponentiala tradusa in sentimentul de iubire al oamenilor.

– Cartea favorita? Filmul favorit?

Iti voi spune ca asa trebuia sa fie , ca toate acestea trebuiau sa existe. Unele carti, filme, insusi filmul, oamenii filmului , artistii trebuiau sa existe. Fara ei am fi mai saraci. Am intalnit o batrana care mi-a spus ca cei de varsta ei, si ceilalti, care declara ca se plictisesc au uitat sa traiasca. Cand exista un Eminescu, de exemplu, sau un George Enescu, sau , sau si lista continua, iti este interzis sa declari ca te plictisesti.
Eu continui lista si o las deschisa cu un « Pe aripile vantului », colectia “ Budha Bar”, ciclul “Floris” de Jaqueline Monsigni…

– Ce ti-ai dorit foarte mult sa faci si a ramans nerealizat?

Cred ca daca ai o parere critica insotita de solutii, poti sa aduci imbunatariri vietii, activitatilor, comportamentelor umane.
Asadar ce imi doresc sa imbunatatesc in viitor este capacitatea de a utiliza la maximum timpul. Ziua a avut intotdeauna 24 de ore. Exemplele din istorie ne arata ca importanta a fost fructificarea ei.