Afaceri

Renunta la biroul de acasa

In ultimul timp am cunoscut foarte multi tineri antreprenori ce au biroul acasa. Ideea pare sa fie foarte buna daca lucrezi pentru o companie internationala si esti un geniu iar lucrul de acasa este singurul lucru care te motiveaza.
Dar daca esti un antreprenor si lucrezi de acasa atunci singur iti opresti cresterea si desi in momentul de fata ai impresia ca vei reduce din cheltuieli pe termen lung iti vei da seama ca pierzi foarte multe oportunitati.

Motiviul 1: Casa ta nu poate fi transformata intr-o zona office astfel incat angajatilor tai sa le si faca placere sa lucreze acolo si sa nu uitam ca angajatii sunt cei care te vor ajuta sa iti cresti veniturile.
(Iar daca tu consideri benefic faptul ca esti si cel care centreaza si cel care loveste- respectiv singurul angajat la firma- te inseli!)
Regula de baza ca sa iti cresti firma si veniturile este aceea de a angaja alti oameni care sa se ocupe de munca tipica de zi cu zi, astfel incat tu sa te concentrezi asupra afacerii si dezvoltarii ei. Daca timpul tau costa 100 Euro/ora, atunci ar trebui sa nu faci munca de 5 euro/ora. Angajeaza pe altcineva sa se ocupa de lucrurile marunte.
Un birou acasa te va impiedica sa angajezi oameni de o valoare foarte mare. Acestia niciodata nu vor vrea sa lucreze in apartamentul altcuiva.
Motivul 2: Un birou acasa creaza o atmosfera neprofesionala.

Este greu sa convingi un potential client cu care lucrezi sa creasca bugetul alocat pe un anumit proiect cand tu lucrezi in dormitorul casei si discuti cu el stand la masa de televizor. Se vor uita la tine si te vor intreba “Daca esti atat de bun pe cat pretinzi ca esti, de ce nu iti poti permite un birou adevarat?”

Daca ai un birou adevarat si o sala de conferinte in care sa iti primesti clientii vei inspira incredere si te va ajuta sa inchei afaceri mult mai mari si cu clienti mult mai importanti. Si mai important, un birou adevarat te va impiedica sa pierzi clientii pe care in mod normal nu ii poti chema la tine acasa pentru discutii.

Deci ce ai de facut?
Sa nu te apuci sub nici o forma sa faci lista cu tot necesarul. Te vei speria numai cand vei incepe sa scrii: birouri, scaune, telefoane, conexiune internet, retea, calculatoare, caldura….si lista nu se opreste. Probabil ca vei simti ca deja ai dat faliment! Aici ai cateva alternative la care poti sa te gandesti:
1. Inchiriaza de la o firma mai mare ce are extra-spatiu un birou mai mic in care sa poti lucra si discuta cu ei sa
index / dezvoltare profesionala / renunta la biroul de acasa

Renunta la biroul de acasa

te poti folosi de sala lor de conferinte de fiecare data cand vine un client.
2. Inchiriaza intr-o cladire de birouri un spatiu pe care sa il imparti din punct de vedere al cheltuielilor cu alt partener/antreprenor care se afla intr-o situatie similara cu a ta.

Cu siguranta ca mai sunt si alte solutii, dar important este sa iei decizia de a te rupe de casa. In final acest lucru va fi foarte benefic pentru viata ta personala.