Afaceri

Nu cauta tot timpul perfectiunea

Singura varianta ca sa atingi perfectiunea este sa urmezi sfaturile pe care le-ai dat altora. Si un om care isi cunoaste imperfectiunile este mai mult decat perfect
Lectia nr 1: NU CAUTA TOT TIMPUL PERFECTIUNEA!

O idee, chiar daca nu este atat de geniala, implementata corect de cele mai multe ori castiga! Daca esti la inceput de drum este de preferat sa iti doresti perfectiunea dar acest lucru se aplica asupra viziunii generale a planului si nu neaparat pentru fiecare lucru marunt.

Fii multumit numai atunci cand stii ca ai facut tot ce puteai, ca ai dat tot ce aveai mai bun.

Daca ar trebui sa arunci bombe ditnr-un avion cu siguranta ca vei dori sa faci lucrurile perfect pentru ca daca vei gresi la prima incercare vei face suficiente pagube cat sa nu ai a doua ocazie. Daca ai fi un jucator profesionist de golf nu trebuie sa nimeresti gaura de fiecare data, si asa cum zice Tiger Woods, cateodata jocul este atat de bun incat nu simti nevoia de castig. Daca esti medic si realizezi operatii, cu totii ne rugam, sa faci fiecare lucru perfect. „Suficient de bun” in acest caz poate aduce moartea.

Daca sunt un tanar antreprenor si astept ca lucrurile sa fie perfecte inainte sa lansez serviciul pe piata, atunci competitia cu siguranta nu-mi va lasa loc. Pot avea serviciul perfect dar pierd daca nu reusesc sa il aduc pe piata suficient de repede astfel incat sa si castig o cota de piata.

In afaceri CAT MAI REPEDE poate fi mult mai de succes si benefic decat PERFECT. Sa ne uitam la Microsoft- lanseaza noi versiuni de Windows care nu sunt deloc perfecte, dar prefera sa fie rapizi, primii pe piata si cateodata agresivi in campaniile lor. Daca Bill Gates ar fi cautat sa creeze softul perfect si ar fi asteptat apoi momentul perfect, acum ar fi fost tot in fata calculatorului.

Iar in final as vrea sa ne gandim la lucrurile perfecte pe care le-am intalnit pana acum.