Diverse

Refolosirea cartuselor de imprimanta

Folositi metode ecologice atunci cand vine vorba de cartusele de imprimanta. Apelati la serviciile de reincarcare cartuse sau cele de reciclare si remanufacturare. Acest tip de comportament ecologic arata ca sunteti o persoana responsabila care pune accent pe o viata durabila, si pe o planeta nepoluata.

Apeland la reincarcare cartuse veti ajuta la salvarea resurselor naturale ale planetei si stoparea dezcumpunerii cartuselor de imprimanta din depozitele de deseuri. Depozitele de deseuri pot cauza poluarii prin emisiile de gaze cu efect de sera si de contaminare a produselor chimice in sol.

Materiale plastice, aluminiu si uleiul sunt trei resurse naturale ale planetei, care sunt folosite pentru a fabricarea unui cartus de imprimanta – acestea sunt resurse care pot fi salvate, daca suntem cu totii constieti si actionam ecologic.

De ce sunt cartusele atat de scumpe? Se folosesc 1-2 litri de ulei pentru fabricarea unui toner, si dupa cum stiti, probabil, uleiul este o sursa de non-regenerabila, astfel incat serviciile de reincarcare cartuse ajuta la conservarea uneia dintre resursele limitate ale planetei.

Cartusele de imprimanta de la groapa de deseuri contin materiale plastice, carora le poate lua sute de ani pentru a se descumpune in timp ce produsele chimice se raspandesc in sol si contamineaza atat solul cat si aerul.

Solutia este una simpla: reincarcati si reciclati. Peste 60% din cartusele de imprimanta care ajung la groapa de gunoi au fost folosite o singura data si apoi disponibilizate. Nu lasati acest lucru sa se intample. Un cartus de imprimanta poate fi reincarcat de minim 3 ori inainte de a fi disponibilizat.

Nu aruncati la gunoi cartusul disponibilizat. Reciclati cartusul precum reciclati foile de hartie sau plasticul! Sunt firme care se ocupa de remanufacturarea cartuselor consumate si nu numai ca veti face o mare economisire financiara recicland si reincarcand, dar veti ajuta la pastrarea unei planete curate si nepoluate.