Online

Metode care duc la penalizarea unui site

In general, toti cei care sunt noi in ale online-ului insa vor sa faca afaceri in acest mediu, au cel mai probabil nevoie de un site. Ei bine, daca partea cu site-ul este mai simpla intrucat sunt destule CMS-uri gratuite alaturi de teme si template-uri, multi se precipita la parte cu optimizarea site-ului pentru motorul de cautare, crezand fie ca pot obtine singuri rezultate, fie ca pot face seo de calitate pe bani putini.

De cele mai multe ori, ambele metode (poate mai mult ce-a de-a doua) pot duce la penalizarea unui site. Ce inseamna penalizarea unui site? Inseamna ca un site in care s-a investit timp si bani pentru a-l aduce in primele rezultate, este scos de catre Google de acolo si mutat cu foarte multe rezultate in urma sau si mai grav, scos cu totul din motorul de cautare.

De ce conteaza pozitionarile?

Pozitionarile conteaza pentru ca e demonstrat deja faptul ca peste 75% din persoanele care cauta zilnic pe Google, nu trec niciodata de prima pagina de rezultate. Astfel, daca nu esti acolo, e un fapt ca vei pierde 75% din potentialii clienti.

Ce metode pot duce la penalizarea unui site?

Desi nu poate fi incadrata la categoria “metode”, apelarea la un liber profesionist sau la o firma dubioasa de seo care promit rezultate exceptionale pe bani putini, poate duce la penalizari. Bineinteles insa ca nu alegerea lor pentru ca nu dorim sa denigram pe nimeni ci metodele pe care ei le folosesc.

In online e foarte bine stiut ca daca doresti rezultate de calitate pe partea de SEO, trebuie sa investesti pe masura. Cu 100 de lei pentru SEO, vei obtine doar niste link-uri automat inscrise in directoare, link-uri care in scurt timp te vor trage inapoi in jos. Suma este una fictiva, bineinteles. Daca doresti optimizare de calitate, trebuie sa stii din start ca te costa. Cine iti promite primele pozitii pe nimic, s-ar putea sa te “ajute” in curand cu o penalizare.