Fashion

Latura feminina

Pentru mine, feminitate inseamna iubire, grija, teama, impacare fata de tot ceea ce ne inconjoara : oameni, plante, animale…latura masculina este cea protectoare, are grija de cei care nu se pot descurca fara ajutor.

Sunt mai bine de 30 de ani de cand am auzit pentru prima oara afirmatia “ Cunoaste-ti latura feminina!”. M-am intrebat initial “Ce incerca sa imi spuna? Probabil ca se refera la feminitate, pentru ca sunt femeie”. Cu timpul, maturizandu-ma, crescand, citind, mi-am dat seama ca nu la asta se refera.

Atat femeile cat si barbatii au o latura feminina si una masculina –ying si yang, bine si rau, linistit si agitat…Nimeni nu poate trai fara ele. Ca sa ai o viata echilibrata, sa fii o persoana sanatoasa si iubitoare, trebuie sa existe un echilibru intre ying si yang.
Pentru mine, feminitate inseamna iubire, grija, teama, impacare fata de tot ceea ce ne inconjoara : oameni, plante, animale…latura masculina este cea protectoare, are grija de cei care nu se pot descurca fara ajutor : sa protejezi oamenii de frig si foame, de ignoranta, sa le oferi un camin, imbracaminte, sa-i inveti sa se descurce singuri.

Este pacat ca acesti termeni nu sunt intelesi la adevarata lor valoare. Prea multi oameni sunt condusi in viata de lacomie, putere si dorinta de control. Din fericire insa, exista oameni care refuza sa cada in aceasta ignoranta.

Exista si o alta latura a acestei povesti. Termenii de „feminitate” si „masculinitate” aveau un tel inalt. Erau atribuiti Zeitelor si Zeilor, idolilor in care oamenii credeau si se rugau. Ei simbolizau intelepciunea si puterea. Cred cu tarie ca acesti termeni nu fac decat sa contureze existenta noastra ca fiinte sociale. Nu exista diferente, exista doar lupta pentru izbanda.

Gloria Steinem afirma ca „stima de sine nu reprezinta totul, doar ca fara ea nu exista nimic.” Cred ca este momentul sa apelam din nou la intelepciunea zeilor si sa gasim pacea launtrica de care avem nevoie. Doar asa vom intelege care este rostul nostru in misterele lumii – atat de profunde, dar si atat de incitante si pline de actiune.